Comebackové turné Wanastowi Vjecy aj na Slovensku!

Skupina, ktorá dala v 90-tych rokoch česko-slovenskej hudbe megahity ako Tak mi to teda nandey, Bedna od whisky, Andìlé, či Sbírku zvadlejch rùží sa vracia na koncertné pódiá. Nová zostava, nové songy, ale aj osvedčené hity – to je turné Letíme na Wenuši 2012, ktoré má na Slovensku naplánované tri zastávky: 30.apríla Košice, 2.mája Brezno a 4.mája Bratislava.
Wanastowi Vjecy

Keď sa na jeseň roku 2010 rozhodol túto kultovú českú kapelu opustiť zakladajúci člen P.B.CH., zdalo sa, že je koniec. Už vtedy však Robert Kodym tvrdil, že bude pokračovať v novom zložení. Do zostavy sa vrátili dve postavy z hádam najúspešnejšieho obdobia skupiny, zo začiatku rokov 90-tych: Štepán Smetáček a Radek Havlíček, ktorí doplnili členov skupiny Roberta Kodyma a Tomáša Varteckého. Minulý rok na jeseň vydali nový, v poradí už 8-my radový album s názvom Letíme na Wenuši, ktorého názov si požičali aj na ich tohtoročné turné, ktoré odštartujú 3.apríla v Plzni.

Po 10-tich českých zastávkach ich môžu očakávať aj slovenskí fanúšikovia, presnejšie 30.apríla v košickej hale Cassosport, 2.mája sa zastavia v Aréne Brezno a ich poslednou zastávkou na slovenskej časti šnúry bude NTC Aegon Bratislava 4.mája. Všetky koncerty začínajú zhodne o 20.00hod.

Wanastowi Vjecy

„Wanastowki“ sľubujú výnimočný audiovizuálny zážitok, doplnený nekompromisným zvukom, skvelým svetelným parkom a pyrotechnikou. K tomu najväčšie hity skupiny ako Sbírka zvadlejch rùží, Lži, sex & prachy, Andìlé, Tak mi to teda nandey a mnoho ďalších hitov doplnených o najnovšie skladby z ostatného radového albumu…

Množstvo techniky, ktoré kapela povezie počas turné, teda štyri trinásťmetrové návesy a početný obslužný personál tour (25 osôb) dáva tušiť, že to bude stáť za to a že to Vjecy nepodcenili!

Wanastowi Vjecy

Frontman Robert Kodym: „Jedným z ťažiskových bodov turné by mali byť videoprojekcie, na ktorých zodpovedne pracujeme už od konca uplynulého roka. Vlastne každý song dostal svoju originálnu audiovizuálnu podobu! Kapela už od začiatku roka skúša, aby bolo turné perfektné a dostatočne sebaisté!“

Predpredaj vstupeniek v cenách od 10,-EUR v sieti Ticketportal má do 13.marca pripravené viaceré akcie na vstupenky, ako napr. pre všetky mestá platiaca akcia 3+1: Ak si naraz zakúpiš 3 vstupenky na státie, 1 vstupenku na státie získaš zdarma.

Zdroj: Jan Kakascik
Publikoval: Redakcia GREGI.NET