Colours of Ostrava 2012: Mogwai a Infected Mushroom miesto Björk!

Post-rocková legenda Mogwai a psycho-tranceoví Infected Mushroom zahrají ve čtvrtek na Colours místo Björk. Dvì kapely nahradí na letošních Colours islandskou zpìvačku Björk, která zrušila ze zdravotních dùvodù své vystoupení: skotští Mogwai, kteří patří k nejdùležitìjším post-rockovým kapelám hudební historie, a vùbec poprvé v ČR zahraje izraelsko-americká psycho-tranceová senzace Infected Mushroom.

Bylo to urputné a tìžké hledání v dobì, kdy již kapely mají naplánované svoje turné. Kromì tìchto dvou jsme oslovili mnoho velkých jmen, která ale bohužel nemohla přijet. Jak Mogwai, tak i Infected Mushroom jsou zárukou skvìlého a intenzivního koncertního zážitku.

Koho jsme mimo jiné také oslovili a kdo nemohl přijet: Radiohead, Portishead, Soundgarden, Robert Plant, Patti Smiths, Norah Jones, Manu Chao, Keane, Pulp, Kings of Convenience, The XX, Kraftwerk, Kasabian, Jack White, Mumford and Sons, Noel Galagher High Flying Birds, Tori Amos, Vaccines, Sigur Ros, SBKRT, St. Ethien… pro fanoušky: Faith No More nemohou na Colours přijet, protože hrají v létì jinde v ČR, Florence And The Machine, i když by se nám také líbili, hrají v ten samý termín ve Španìlsku a Portugalsku.

Mogwai a Infected Mushroom zahrají ve čtvrtek 12. července a doplní tak v první den festivalu například Rufuse Wainwrighta či Kronos Quartet s projektem Uniko.

Zdroj: ArtsMarketing.CZ
Publikoval: Redakcia GREGI.NET