COLDPLAY odpremiérovali novinku Higher Power vo vesmíre.

Skupina COLDPLAY uviedla novinku Higher Power vo veľkom štýle. Svetovú premiéru mala skladba na medzinárodnej vesmírnej stanici.

Kým sa nový singel v piatok krátko po polnoci britského času objavil v klasickej digitálnej distribúcii, predtým si ju prehral vo vesmíre francúzsky astronaut Thomas Pesquet, s ktorým sa Coldplay v priamom prenose spojili. Pripomíname, že uvedeniu singla predchádzala v uplynulých týždňoch tajomná hra s inzerátmi na rádiovú stanicu alienradio.fm a rôzne zašifrované odkazy. Či ide o prvú ochutnávku z chystaného albumu, nie je jasné.

V hymnickej piesni, ktorú produkoval Max Martin, štvorica nabáda poslucháčov, aby využili svoj potenciál. „Je to jedna veľká alegória,“ prehlásil spevák Chris Martin v rozhovore s francúzskym ESA kozmonautom. „Ide o to, pokúsiť sa nájsť astronauta v každom z nás. Človeka, ktorý dokáže robiť veľké veci.“ Pre program Apple Music 1 frontman Coldplay prezradil, že ho pieseň napadla na začiatku roka 2020 v kúpelni pri umývadle a definitívnu podobu jej vtlačil pomocou vypožičaných malých klávesov. „Požičal som si ich od známého môjho kamaráta, pretože tam,kde sme boli ubytovaní, nebol klavír,“ povedal.

V nasledujúcich dňoch Coldplay pieseň predstavia pri udeľovaní cien Brit Awards, v programe American Pop Idol a tiež na pódiu slávneho festivalu Glastonbury. Ten sa tento rok uskutoční bez divákov, záujemcovia si však môžu zaobstarať vstupenky na livestream, ktorý sa uskutoční 22.5.2021.

Zdroj: TS