Čo znamená spolupráca s platformou WOMUSK?

V sobotu 25. januára sa v Centre Salvator na Jakubom námestí v Bratislave stretnú členovia, spolupracovníci a pozvaní hostia platformy World Music from Slovakia (WOMUSK). Na pracovnom stretnutí budú verejnosti prezentovať plány na rok 2020.

Platforma WOMUSK vznikla v roku 2015 s úmyslom informovať o slovenskej scéne world music medzinárodnú komunitu. Za štyri roky činnosti sa toho udialo veľa a WOMUSK sa etabloval ako propagátor slovenskej hudby a dôveryhodný partner, na ktorého sa obracajú promotéri zo zahraničia. Jeho hlavnou úlohou však ostáva konkrétna pomoc domácim hudobníkom.

Ak chcete vedieť, čo presne znamená spolupráca s platformou WOMUSK, aké má plány a kto sú jej predstavitelia, môžete sa zúčastniť na plánovanom stretnutí v sobotu 25. januára v Centre Salvator v Bratislave. Už od desiatej ráno sa budú konať prezentácie jednotlivých členov platformy, na ktorých sa dozviete okrem iného o chystanom fonde na financovanie slovenských skupín v zahraničí, o možnostiach účinkovania a propagácie v zahraničí, či plánoch na rok 2020. Hlavnou udalosťou tohto roka bude veľtrh WOMEX, ktorý sa koncom októbra bude konať v Budapešti.

Zástupcovia platformy WOMUSK sa podelia o svoje skúsenosti ako lepšie zviditeľniť domácu hudobnú produkciu. Jedným z cieľov stretnutia je aj zlepšenie komunikácie medzi organizátormi hudobného života, zosieťovanie hudobných klubov a spolupráca s médiami.

Organizátori stretnutia srdečne pozývajú všetkých záujemcov, ktorí sa chcú dozvedieť viac,  v sobotu o 10:00 do Centra Salvator, na Jakubovom námestí.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

PR WOMUSK / Autori: Vladimír Potančok, Jarmila Vlčková