Citadela Cube Game: Candy Cox – Chcem vás všetkých vidieť tancovať tak, akoby vás nikto nesledoval!

Křehká květinka zabývající se meditací, která se po setmění mění v nespoutanou hardtechno kazatelku. I tak by se dala ve zkratce představit brazilská kočka Candy Cox, které se představí na Red Cube únorové Citadely.

Ahoj Candy, máme tu nový rok a mě by zajímalo, jestli sis dala nějaké předsevzetí?
Všechny zdravím, je mi ctí poskytnout vám rozhovor a představit se tak českému publiku. Má první odpověď zní ANO – v roce 2013 chci skoncovat s kouřením.

Za své umělecké příjmení sis zvolila stejné jméno jako má jeden z nejslavnějších techno Djů této planety… S jakou nejhloupější otázkou jsi se na toto téma setkala?
Hahaha, dostávám jich spoustu, ale musím říct, že už jsem si zvykla. Nejčastěji jsou to otázky typu: „Jsi jeho dcera / neteř?“ Hehe…

Máš nějaký rituál, který před hraním dodržuješ?
Vždycky se před hraním ráda podívám do tváří lidí v publiku a taky se s nimi ráda přivítám. V duchu si pak říkám: „OK, chci vás všechny vidět tancovat tak, jakoby vás nikdo nesledoval!“

Jak vnímáš evoluci hardtechna a do jaké míry se jeho vývoj odráží v tvých setech?
Myslím, že s hardtechnem je to stejné jako s ostatními hudebními žánry, které se neustále vyvíjí. Je to dáno kreativitou nových producentů, kteří přichází s novými a zcela odlišnými nápady. Stejně tak se mění sound a způsob produkce starších producentů… a v neposlední řadě se zvyšují i nároky samotného publika. Věřím, že hardtechno se stále adaptuje k obrazu lidí i HT Djů. Nevím, jak přesně se to odráží v mých setech, protože hraju jen desky, které mě baví a fakt si užívám hraní starších klasik z let 2002 a 2003… vlastně… 10 let není až tak dlouhá doba, ale dnešní doba je taková, že tracky staré rok nebo dva už se považují za staré, což je škoda. Jestliže je deska dobrá, tak neexistuje datum její expirace! Součástí evoluce by mohlo být naučit se oceňovat kvalitu desek, nehledě na datum jejich výroby.

Na co se v tomto roce můžeme těšit z tvé studiové práce?
Doufám, že letos navážu spolupráci jak s mými kamarády tak s ostatními kolegy. Zatím je ale velmi brzo na to, abych prozradila něco konkrétního. Možná během měsíce nebo dvou prozradím něco bližšího. Dám vám zavčas vědět, žádný strach! :)

Pocházíš z Brazílie a do Evropy ses přestěhovala teprve nedávno… je něco, na co si v Evropě fakt nemůžeš zvyknout?
Hmmm… Chybí mi především má rodina a kamarádi. Na to si fakt nezvyknu.

Sice jsi jižanka tělem i duší, ale přesto by mě zajímalo, jestli jsi už zkoušela nějaký zimní sport…
Ano zkoušela a skončilo to vymknutým meniskem… Minulý rok jsem jela do Andorry vyzkoušet snowboard, ale nebyla jsem moc úspěšná… s posunutým meniskem jsem většinu pobytu strávila na hotelu s ortézou na levé noze.
Každopádně do hor se ještě vrátím – máme mezi sebou nevyřízené účty.

Máš nějaké životní krédo?
Zabývám se hledáním „vnitřního klidu / míru“. Věřím, že pomocí meditace se dá změnit svět i lidstvo, stejně tak jako věřím, že cesta pravdy je cestou lásky. Ve skutečnosti věřím v mnoho dalších mouder, ale trvalo by věčnost, než bych je sem všechny vypsala. Uvedla bych snad jen tyto: „Nečiň jiným, co nechceš, aby činili tobě.“ Buď změnou, kterou chceš vidět! (Gandhi)

Takže i téma relaxace ti určitě není cizí…
Přesně tak – ráda medituji, poslouchám klasickou i chill-outovou hudbu a čtu knihy duchovního gurua známého pod jménem Osho. Ráda také spím a čerpám energii ze Slunce.

V České republice už máš za sebou dvě hraní… co se ti vybaví, když o naší zemi slyšíš?
Vybaví se mi: „Czech people like to partyyyyy!!!“ Jste v tom fakt experti a těším se, až vás 22. února všechny v Boby centru uvidím!

https://www.youtube.com/watch?v=f3o5znryt14

Rozhovo: NINA FIALOVÁ
Zdroj: Citadela