Čisté Tvary reagujú na atmosféru v spoločnosti  apokalyptickým videoklipom a avizujú turné!

Skupina Čisté Tvary reaguje na spoločenskú situáciu apokalyptickým videoklipom k piesni „Lavíny“! Ukazujú v ňom, ako sa môže skončiť svet, ak zvíťazí agresia a obludné ideológie. Chcú ním vyjadriť, že neonacizmus nesmie mať miesto v demokratickej spoločnosti.

Klip vznikol veľmi spontánne a z hlbokého presvedčenia tvorcov. Čisté Tvary na ňom spolupracovali s českým výtvarníkom  Jakubom Čermákom. Pieseň „Lavíny“ z albumu „Zem Nás Chce Čistých“ kapela zahrá na jarnom turné, ktoré zahŕňa 5 miest. Predstaví sa aj na multikultúrnom festivale [fjúžn], ktorý bude 22. apríla v Bratislave. 

Chalani z kapely Čisté Tvary prichádzajú s apokalyptickým videoklipom k piesni „Lavíny“. Reagujú ním na aktuálnu situáciu na Slovensku. Chcú upozorniť na nebezpečenstvo, ktoré prinášajú obludné ideológie.

„Sme znepokojení myšlienkovými smermi a náladami, ktoré sa okolo nás začínajú objavovať. Zdá sa, že je tu túžba opäť vzkriesiť ľudské zlo z časov dávno minulých, ktoré sme považovali za porazené a uväznené  v hlbinách času. Vyzerá to, že v našej dobe, ktorá je krásna aj zradná práve slobodou, sa sami strácame. Nedokážeme kriticky a správne vyhodnocovať množstvo  informácii, ktoré sa k nám dostávajú. Veľa ľudí dokonca dostalo pocit, že privolanie duchov tragickej minulosti Európy do nášho bežného života je vhodnou alternatívou k ich nudnej a bezútešnej realite. To je však absolútne scestné a nemysliteľné,“ vraví frontman kapely Juraj Péč.

2

Videoklip vznikol veľmi spontánne a z hlbokého presvedčenia tvorcov o nutnosti vyjadriť sa k téme silnejúcich extrémistických nálad u nás aj v Európe. Chcú ním ukázať, ako sa môže skončiť svet, ak si nedáme pozor.

„Neonacizmu vo vyspelej civilizácii nesmieme dať miesto, nech sa nachádzame v akejkoľvek kríze demokracie, viery, alebo spoločenských hodnôt. Preto sme sa rozhodli urobiť to, čo vieme najlepšie. Malý kus umenia, v ktorom ukazujeme aký svet nás čaká, ak naskočíme na túto roztáčajúcu sa špirálu frustrácie. Ako bezútešne a pusto bude vyzerať tento svet, ak dáme voľný priechod našej agresii a komplexom,“ dodáva Juraj Péč.

4

Klip kapela tentoraz zverila do rúk mladého českého výtvarníka Jakuba Čermáka. Ako vizuálny umelec a režisér má na konte videoklipy pre české kapely Už Jsme Doma, Zrní, Kvety, alebo Hentai Corporation. Zameriava sa v nich na spoločenské témy. V poslednom čase hlavne na rozkvet pravicového extrémizmu.

„Veríme že sa nám týmto malým kúskom do mozaiky argumentov „prečo nie“ hádam podarí ovplyvniť tých ľudí, ktorí počúvajú našu hudbu. Najmä, ak sa v čistej zmätenosti poddávajú myšlienkam pravicového extrémizmu a neofašizmu. Týmto spôsobom im chceme odkázať, že táto cesta je absolútne neprijateľná, nemysliteľná a nesprávna,“ uzatvára Juraj Péč.

3

Pieseň „Lavíny“ je na novom albume kapely „Zem Nás Chce Čistých“. Klip k nej je v poradí už 8-mym singlom z tohto albumu. Čisté Tvary sa už tešia, ako pieseň „Lavíny“ zahrajú na multikultúrnom festivale [fjúžn] 22.apríla, aj na jarnom turné skupiny. Plánujú navštíviť mestá, do ktorých sa nedostali vlani na jeseň.  Čisté Tvary fungujú v zostave Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. S kapelou hráva aj gitarista Adam Mičinec. Všetky aktuálne informácie nájdete na www.cistetvary.sk,  alebo na https://www.facebook.com/CistetvarySk?fref=ts

  1. 4. 2016 – BRNO, Music Lab
  2. 4. 2016 – BANSKÁ BYSTRICA, Záhrada
  3. 4. 2016 – NITRA, Tatra
  4. 4. 2016 – BRATISLAVA, KC Dunaj
  5. 4. 2016 – TRENČÍN, Lúč

Zdroj: Propaganda House s.r.o.