Chris Ellys vyráža na Going Up The Country tour!!

Slovenský hudobník Chris Ellys so svojim novým CD ‘Spring Folks’ vyráža na klubové turné po Slovensku, Česku a Poľsku. Momentálne je ohlásených 11 zastávok, no postupne sa ohlasujú ďalšie koncerty.

Začiatkom marca hudobník avizoval klubové turné, ktoré nesie názov jednej z piesní jeho nového CD ‘Spring Folks’. Koncertné turné ‘Going Up The Country’ začína už tento týždeň koncertom v Spišskej Novej Vsi a krstom v Prešove.

“Doma sa predstavím s novým konceptom interpretácie, ktorý podľa mojich pocitov emočne siaha na nové zatiaľ nevídané miesta” prezrádza Chris. Na krst v prešovskej christianii si pozval mladú, talentovanú speváčku Blanch s ktorou spolupracoval na skladbe ‘Paints’ z nového CD.

Moju pozvánku pokrstiť ‘Spring Folks’ prijal Bohuš Hajduch z kapely PAPYLLON. Som veľmi rád že pozvanie prijal, s Bohušom sa poznáme, vidím akým spôsobom reprezentuje pozitívnu stranu tzv. “Spring Foks” a som rád, že sa na túto špeciálnu udalosť podujal – prezrádza spevák.

GOING UP THE COUNTRY tour 2019
15.3 – SPIŠSKÁ NOVÁ VES Broadway Pub
16.3 – PREŠOV Christiania
23.3 – ŽILINA Café Republika
29.3 – BANSKÁ BYSTRICA Klub HaD
30.3 – RUŽOMBEROK Čajovňa Relax
26.4 – POVAŽSKÁ BYSTRICA Retro Music
27.4 – SENEC  Antikvariát
3.5 –    HAVLÍČKUV BROD  Čarodějka
4.5 –    BRNO Leitnerka                   
10.5 – BYTČA KC Hviezdne Noci
31.5 – KEŽMAROK Kaskofórum o.z.
1.6 –    STARÁ ĽUBOVŇA
13.6 – BRATISLAVA klub pod lampou
21.9 – TRENČÍN Café Sládkovič

Všetky informácie ku koncertom nájdete na Facebookovej stránke a na oficiálnom webe www.chrisellys.com

EP ‘Spring Folks’ vznikalo v priebehu rokov 2017 a 2018 počas koncertov v Česku a Poľsku, kde sa Chris zoznámil s českým producentom Martinom Havlenom, Nikolaosom Jalauzidisom (RESOUND Liberec) a spolu nahrali singel Army Of Infinity. CD obsahuje 6 skladieb na ktoré si prvýkrát pozval hostí, na novom CD spolupracoval s mladou slovenskou speváčkou Blanch a 2-násobným držiteľom českého Anděla a autora hitov ‘I Have No Inspiration’, ‘All I Know’ a ‘Blind Man’. 

Chris Ellys sa prvýkrát predstavil verejnosti so skladbou 7 minutes, ktorú si všimli viaceré médiá ako Rádio Expres, Tootoot alebo BalconyTV, s ktorou produkoval live verzie svojich skladieb. Začiatkom roka 2017 speváka objavilo Radio_FM a v ankete Radio_Head Awards sa dostal do finálnych nominácií v kategórii Objav roka.

Krst sa odohrá už túto sobotu 16. Marca 2019 v prešovskej christianii so začiatkom o 21:00. Lístky sú dostupné v predpredaji cez Tootoot. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Zdroj: TS