Chillwave v Nu Spirite v podaní Teen Daze a Brothertiger!

Už najbližší utorok sa v Bratislave predstaví dvojica hudobných priekopníkov zo zámoria: Kanadský projekt Teen Daze, ktorého tvorbu označujú ako chillwave okorenený zvukmi nezávislej scény zo začiatku 90. rokov, a americký projekt Brothertiger, pre ktorého je charakteristický syntetizátorový sound 80. rokov, ale aj meditatívne zvukové plochy pripomínajúce Briana Ena či Vangelisa. Teen Daze a Brothertiger vystúpia v utorok 24. apríla v bratislavskom Nu Spirit Bare.

Hudba oboch zámorských projektov vám pripomenie sladké zaspávanie na pláži, bezstarostné chvíle z raného detstva či zožltnuté fotografie, na ktorých sú vaši rodičia tak starí ako teraz vy. Teen Daze aj Brothertiger sú modernejšou verziou Vangelisa či Jeana Michela Jarreho, ich tvorba je najčastejšie označovaná ako chillwave, shoegaze či dream-pop. V skladbách, v ktorých používajú aj gitary, zas evokujú začiatky britskej nezávislej scény na spôsob The Stone Roses či My Bloody Valentine.

Britské aj americké médiá častujú najmä Teen Daze samými pochvalami, recenzent britského Guardianu napríklad uvádza, že jeho posledný album ani nemôže bližšie popísať, pretože by šlo len o „trápny zoznam superlatívov a synoným na slovné spojenie nenormálna nádhera“.

Predpredaj vstupeniek na vystúpenie Teen Daze a Brothertiger prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET