Chiki Liki Tu-A rozprávajú o novom albume!

Prešovská formácia Chiki Liki Tu-A pokračuje v prekvapeniach pre fanúšikov, ktorí sa čoskoro dočkajú nového albumu. Dnes uverejnili hudobníci na svojom facebookovom profile video, v ktorom odpovedajú na päť otázok k pripravovanej novinke. Ďalšie prekvapenia budú pribúdať každý týždeň.

Martin a Tomáš Višňovskí a Ľuboslav Petruška hovoria o tom, či pociťovali tlak na kapelu, neustálym dopytovaním sa fanúšikov a médií, kedy vyjde nový album, vyjadrujú sa k európskemu undergroundu, či vysvetľujú, prečo sa rozhodli vydať album formou predpredaja s bonusmi pre fanúšikov. Kapela obdržala objednávky nielen zo Slovenska, ale aj od fanúšikov z Holandska, Poľska a Čiech. Hudobníci všetkých ubezpečujú, že nový album dodajú svojim fanúšikom kamkoľvek to bude možné.

„Máme radosť z toho ako to zatiaľ funguje. Prvýkrát robíme všetko sami, od vymyslenia pesničky až po moment, že fanúšik dostane nové cédečko do schránky. Je to handmade bez pomoci niekoho iného,“ hovorí Martin Višňovský. Nový album Chiki Liki Tu-A Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. vyjde 2. marca a môžete si ho zabezpečiť už dnes aj s viacerými bonusmi, ktoré nájdete na predpredaj.chikiliki.sk.

Chiki Liki Tu-A založili v roku 1995 spolužiaci z Obchodnej akadémie Martin Višňovský (basgitara) a Peter Šima (bicie) spoločne s gitaristom zo Strojníckej priemyslovky Mariánom Ivanom. Na klávesy s nimi hral Tomáš Višňovský. Ďalším členom sa neskôr stal trombónista Tomáš Paľo. V súčasnosti pôsobí kapela v zostave Martin Višňovský, Tomáš Višňovský (bicie) a gitarista Ľubo Petruška.

chiki liki tu-a 2015 umelci

Pesničky Chiki Liki Tu-A sú inšpirované množstvom hudobných štýlov, texty vynikajú svojskou nonsensovou poetikou, ktorá je okrem iného inšpirovaná multikultúrnym prostredím mesta Prešov. Skupina má na svojom konte albumy Nezatváraj Milan dvere (1998), Budeš musel vlasy na blond prefarbil (2000), 2CD Kysak (2002), ktoré je reedíciou predchádzajúcich albumov s bonusmi vydaných Agentúrou Pohoda, Choďte sa hrať pred vlastný vchod (2003) a Dvojkilometrový jeleň (2005). Nový album vychádza 2.marca 2015, kedy má kapela za sebou viac ako 1000 koncertov v 15 krajinách. Ich rozpis nájdete na oficiálnej stánke kapely.

Zdroj: Edo Kopček z manažmentu kapely
Foto: Jaro „Jaris“ Vaľko