Chiki Liki Tu-A: Odvolia a zahrajú vlastný koncert v Bratislave túto sobotu!

Chiki Liki tu-A dnes vyrazili na úvodnú dvojtýždňovú časť CS Tour. Volebnú noc zažijú priamo v Bratislave na vlastnom koncerte so svojimi fanúšikmi. Skupina na daný večer nesľubuje nič špeciálne, iba dobrú show, ktorá sa bude odvíjať aj podľa toho, aké budú priebežné výsledky volieb.

„Keď si to uvedomíš, tak odchádzame za starej vlády a vrátime sa za novej vlády. Už sme taká skupina, kvôli ktorej sa menia vlády, to už sme úplní frajeri. Vybavíme si preukazy a odvolíme v Devínskej Novej Vsi. Tam sme ešte nikdy nevolili,“ hovorí Martin Višňovský z Chiki Liki Tu-A.

Skupina začína koncertmi v Plzni a Ostrave. V sobotu sa presunie do Bratislavy, presnejšie do Devínskej Novej Vsi. Namiesto päťhviezdičkového hotela si doprajú oveľa lepší luxus domáceho prostredia. „Mohli by sme ísť do päťhviezdičkového hotela, my to ale nerobíme. Viacmenej, vždy keď sme v Bratislave, sme u Kamila a Bibi Grebeňovcov. U nich máme svoje zázemie, riešime si svoje a je nám všetkým spolu dobre,“ priznáva líder Chiki Liki Tu-A.

Teraz odohrá skupina koncerty v klasickej trojčlennej zostave. Kým minulý rok sa skupina pripravovala oveľa dôslednejšie, keďže mali odznieť naživo nové pesničky z vtedy čerstvo vydaného albumu Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., bratislavský set list vznikne až tesne pred koncertom. „Keďže hráme úvodné dva koncerty s Puding Pani Elvisovej, nebudú až také dlhé, aby sme obe kapely mohli zahrať normálny a nie extrémne dlhý program. Skôr to necháme na úplnú náhodu. Rozpis si spravíme podľa toho, čo odznelo v Čechách a tiež podľa toho, aké budú ohlasy v televízii.  Keď to bude veľmi zlé, tak zahráme DPH a keď veľmi dobré, tak zahráme Štrbské Pleso. Všetko závisí od situácie,“ upresňuje Martin Višňovský.

cestari

Členovia Chiki Liki Tu-A chodia voliť vždy a neberú to ako povinnosť, ale šancu. „Každý to má dané od malička podľa toho, v akej rodine vyrastá. Pamätáme si, že sa nedalo voliť. Vždy tam boli tí istí. Generácia ľudí, ktorá toto zažila, ide voliť bez ohľadu na to ako to dopadne. Vyrastáš s tým, že je nutné ísť voliť, lebo potom, na čo budeš hrešiť,“ dodáva Martin Višňovský, ktorý tiež zaregistroval motivačné kampane, aby voliť išli aj mladí ľudia. „Každý jeden hlas mladého človeka je podstatný, lebo tie staršie generácie sú už slabšie. Ak to mladí nechajú tak a nepôjdu voliť, tak je to škoda, lebo tie zmeny budú minimálne.“

A čo by si rád želal v súvislosti s novou vládou? „Jedno by som bol veľmi rád, keby sme za nášho života mali aspoň raz normálneho ministra kultúry. Lebo už sme tu mali riadne nezmysly. Jeden bol moderátor a ďalší tam sedeli z úplne nepochopiteľných dôvodov. Až na pár výnimiek, ktoré boli veľmi dávno, ako Chudík alebo Snopko, ktorí sa chvíľu snažili, my máme obrovskú smolu.  Verím len na to, že sa jedného dňa dočkáme dobrého gazdu pri tom, čo robíme my.“

Pozrite si aktuálny rozpis koncertov Chiki Liki Tu-A. Lístky sú na vybrané koncerty k dispozícii na  predpredaj.sk a v kluboch.

Chiki Liki Tu-A CS Tour 2016
3.3. Plzeň, Anděl Café – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
4.3. Ostrava, Cooltour – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
5.3. Bratislava, Randal
7.3. Trnava, Music A Cafe
8.3. Nitra, Music A Cafe
9.3. Brno, Fléda – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
10.3. Praha, Rockcafé
11.3. Břeclav, Piksla – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
12.3. Skalica, U Čambalu
1.4. Zvolen, DK ŽSR
2.4. Vrbové, DK
7.4. Košice, Tabačka
8.4. Spišská Nová Ves, Legenda Pub
9.4. Poprad, Rockfabric
15.4. Svidník, Holičstvo
16.4. Stará Ľubovňa, Bururu

Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Chiki Liki Tu-A
Foto: Jaro „Jaris“ Vaľko