Chalani zo skupiny OFF majú svoje prvé dieťa.

Nová kapela na slovenskej hudobnej scéne, na ktorú sa priaznivci rocku musia tešiť, vydala svoje prvé CD. Chalani z OFF v zložení Jaro Gažo, Rado „Pažo“ Pažej, Juraj “Truba” Jaroščiak a Matúš Dobeš, už majú za sebou niekoľko koncertov a teraz svojím šantením splodili ich prvý album.

CD OFF vzniklo ešte v roku 2013, ale s vydaním sa takticky čakalo. “Pôvodne sme ho chceli vydať na Vianoce, ale potom sme si uvedomili, čo sa skrýva pod tým OFF a povedali sme si, že sa nebudeme nikde ponáhľať.“ povedal líder Jaro Gažo.

Disk sa dostal na verejnosť príchodom nového roka. Nahrávanie prebiehalo v štúdiu skupiny Aya. „Na starosti to mal Brunno Oravec, s ktorým sme si padli do oka, aj do struny,“ povedal Jaro s úsmevom. „On vlastne pozná tvorbu všetkých našich skupín a veľmi sa tomu tešil. Pri niektorých pesničkách síce zalamoval rukami, že či to myslíme naozaj vážne. Takto to bolo, napríklad, aj pri piesni Blázon v daždi. Našťastie Brunno nakoniec pristúpil aj na dosť nezvyčajný štýl hudby pre rockerov. Je to skoro až drum and bass.“ Kto má rád hudbu materských skupín chalanov z OFFu, nájde si cestu aj k trochu iným pesničkám. Dokonca niekedy ich možno považovať aj za trochu lepšie a modernejšie.

4_Panel

Vypili zásoby

CD-čko nahrávali členovia kapely OFF s radosťou. „Za prvý deň dokázali chalani vypiť všetky Brunnove zásoby,“ prezradil Jaro. CD je trochu iné, ako sme na Slovensku zvyknutí. „Je veľmi farebné, čo v domácich kapelách neexistuje. V tomto prípade som si dal špeciálne záležať, aby to bolo farebné. Je to dobrý album.“

Pri nahrávaní CD využili “Offáci”všetky možné technicky dostupné veci, ktoré sa im páčili. Jaro s Matúšom majú predstavu, ako to bude v tomto smere fungovať aj ďalej. „CD má desať skladieb. Nechceli sme tlačiť na to, aby toho bolo viac. Keď sme dávali dokopy hudobný materiál, tak sme od začiatku stavali na tom, že to má byť pohoda a relax. Každý pochádzame z rozličného prostredia, ale všetci máme rockové zázemie. Chceme to robiť tak trochu modernejšie, jadro je stále rockové, ale nebránime sa experimentálnym moderným zvukom.“

Skupina OFF vyzerá byť poriadne rozbehnutá. Prvý koncert absolvovala v máji 2013, o osem mesiacov jej už vyšiel album a v marci 2014 bude predkapelou na veľkom turné Desmodu a IMT Smile. Má povolenie ukázať sa v zahrievacom kole na nasledovných miestach v nasledovných dátumoch.

04.03.2014 Športová hala Nitra
05.03.2014 Športová hala Trenčín
11.03.2014 Incheba Expo Arena, Bratislava
14.03.2014 Športová hala Humenné
15.03.2014 Športová hala Poprad
18.03.2014 Športová hala Martin
19.03.2014 Športová hala Koniareň Ružomberok
20.03.2014 Športová hala Púchov
27.03.2014 Zimný štadión Brezno

www.bandzone.cz/off
https://www.facebook.com/kapelaoff

Zdroj: Maca Schmidtova, PR manager skupiny OFF
Foto: Richard Kőhler