Cez víkend zaznejú Audioknihy NAHLAS!

Už tento víkend 9. – 11. októbra 2015 na Slovensku a v Českej republike prebehne historicky prvý česko-slovenský audioknižný víkend a Ponúkne to najočakávanejšie z jesenných noviniek: Nesbø, Verne, Vondruška, Hawkinsová, Christie, Dán, Mankell, Fowles…

Nadchádzajúci víkend poteší všetkých českých a slovenských priaznivcov audiokníh. Šesť vydavateľov uvedie v piatok 9. októbra na trh trinásť mimoriadnych noviniek v rámci nového projektu Audioknihy NAHLAS!

01_Jo Nesbo

V jeden deň sa tak predstaví netrpezlivo očakávaný thriller Jo Nesbøho Syn, kriminálka Uzol od Dominika Dána, Vondruškova dramatizovaná historická detektívka, či klasika od Vernea, rozprávky a ďalšie. Do akcie sa zapojí viac ako 150 kníhkupectiev po celom Slovensku a v Českej republike, na Slovensku Martinus, Panta Rhei, či digitálny predajca audiokníh Audiolibrix.

04_Jules Verne

„Je to prvá veľká akcia zameraná iba na audioknihy. Chceme upozorniť na tento vo svete moderný a stále obľúbenejší spôsob „čítania“ a poukázať na veľa nevyužitého času, ktorý počúvanie audiokníh krásne spríjemní, či už ide o šoférovanie, športovanie, varenie, ale aj na jednoduchosť a dostupnosť v čase inteligentných telefónov,“ hovorí o rýchlo rastúcom počte priaznivcov audiokníh Martin Pilař z vydavateľstva OneHotBook. Preto sa v projekte spojili piati českí a jeden slovenský vydavateľ.

03_Dominik Dan

Vydavatelia pripravili prierez svojej ponuky v niekoľkých žánroch. K zaručeným hitom patrí medzinárodný bestseller Pauly Hawkinsovej Dievča vo vlaku (The Girl on the Train – účinkujú Petra Špalková, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová), či Jo Nesbøho Syn.

05_Henning Mankell

Výhodou akcie je príležitosť odniesť si domov dve audioknihy za cenu jednej. Kto si počas audio víkendu kúpi jeden z premiérových titulov, môže si k nemu vybrať ďalšiu audioknihu z bonusovej ponuky zdarma. Rovnakú akciovú ponuku poskytuje počas akcie aj portál Audiolibrix.com. Tu sa poslucháči zoznámia s jednoduchým sťahovaním audiokníh, ktoré tak môžu mať vo svojich smart zariadeniach neustále so sebou.

02_Paula Hawkins

Masívny nástup zažívajú audioknihy v ostatných približne piatich rokoch vďaka jednoduchosti ich sťahovania do inteligentných telefónov. Za sebou však majú dlhú históriu. Prvý hovorená kniha vznikla už v roku 1934 a v šesťdesiatych rokoch už boli načítané knihy na gramofónových platniach bežné.

Druhý októbrový víkend prinesie v rámci akcie Audioknihy NAHLAS tieto novinky:
Jo Nesbø – Syn (OneHotBook), číta Petr Kubec
Dominik Dán – Uzol (Publixing), číta Marián Geišberg
Jules Verne – Patnáctiletý kapitán (Radioservis), účinkujú Kryštof Hádek, Miroslav Táborský, Ljuba Krbová, Jiří Dvořák
Kyril Bonfiglioli – Mortdecai – Záhadný případ s knírem (OneHotBook), číta Lukáš Hlavica
Vlastimil Vondruška – Ulička hanby (Audiostory), účinkujú Jaromír Meduna, Pavel Rímský, Simona Postlerová a ďalší
Henning Mankell – Usměvavý muž (OneHotBook), číta Jiří Vyorálek
Agatha Christie – Herculovské úkoly pro Hercula Poirota (Kristián), číta Ladislav Frej
Paula Hawkins – Dívka ve vlaku (OneHotBook), účinkujú Petra Špalková, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová
Tao Te Ting – Lao C‘ (Audiostory), číta Daniela Fischerová a Milan Friedl
Jitka Škápíková – Klubíčko veselých pohádek (OneHotBook), účinkujú Hynek Čermák, Jana Stryková, Igor Bareš, Jiří Dvořák a ďalší
John Fowles – Sběratel (OneHotBook), účinkujú Jaroslav Plesl a Lucie Pernetová
… a špeciálna on-line ponuka iba na Audiolibrix.com:
Miloš Čermák – Valčík na přivítanou (OneHotBook), číta Miloš Čermák
Tina Seelig – Génius v nás: Rychlokurz kreativního myšlení (Progres Guru)

Všetky potrebné informácie sú k dispozícii na stránke www.audioknihynahlas.sk

Zdroj:  Palo Božík