Český spevák Vlasta Redl zahrá v Ateliéri Babylon najznámejšie hity aj novinky!

Jedna z najoriginálnejších osobností českej hudobnej scény, Vlasta Redl vystúpi už 22. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon! Moravský multiinštrumentalista, ktorý v tvorbe originálne spojil rock, bigbít, folk a ľudovú hudbu zahrá bratislavskému publiku najznámejšie hity aj úplne novinky.

Český legendárny spevák so slovenskými koreňmi sa na spontánne slovenské publikum veľmi teší. Nenechajte si ujsť jedinečný koncert autora známeho hitu „Hoří Horní Heršpická Hospoda“. Fanúšikovia sa môžu tešiť na známe skladby ako „Bože můj“, „Dvakrát“, „Husličky“ alebo „Sbohem galánečko“!

Legendárny český spevák Vlasta Redl vystúpi už 22. apríla v Ateliéri Babylon! Spevák, textár, skladateľ a multiinštrumentalista predvedie priaznivcom v hlavnom meste Slovenska to najlepšie zo svojej tvorby aj úplne novinky. Originálny hudobník Vlasta Redl na Slovensku veľmi rád koncertuje!

vlasta redl 5

„Slováci sú spontánnejší ako Česi. Dokážu oveľa viac prejaviť emócie, čo  je pre muzikantov vždy výhoda, lebo majú okamžitú  odozvu. V Čechách to obvykle chvíľu trvá, než sa publikum „osmelí“ a začne napríklad spievať. Slováci sa s ničím tak „nepárajú“, v dobrom, ani v zlom, a to sa mi práve páči. “ Otvorene prezradil Vlasta Redl.

Na jedinečnom koncerte váženého muzikanta odznejú najznámejšie piesne ako „Bože můj“, „Husličky“, „Dvakrát“ alebo „Sbohem galánečko“. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na ochutnávku nových skladieb, ktoré nedávno Vlasta Redl nahrával v bratislavskom štúdiu. Vlasta Redl zahrá v Bratislave spoločne s kapelou „Slávnostní koncert“.

„Budeme hrať repertoár zložený zo starších aj novších piesní. Samozrejme, zahráme väčšinu „peciek“, kvôli ktorým chodia ľudia na koncerty. Rozhodne sa chystáme zabaviť publikum. Keď uvidíme, že sa diváci na našich vtipoch dobre zabávajú, určite ich zasypeme ďalšími. Ja som človek, ktorý by pre trochu srandy šiel aj na kraj sveta. Ale ak zistíme, že by publikum chcelo niečo vážnejšie, máme tiež, čo ponúknuť.“ Uviedol s radosťou Vlasta Redl.

vlasta redl 6

Moravský multiinštrumentalista, ktorý v tvorbe originálne spojil rock, bigbít, folk a ľudovú hudbu má silný vzťah k našej krajine aj vďaka slovenský koreňom a prázdninám na Horehroní.

„Moja maminka je Slovenka spod Kráľovej Holi. Na Horehroní som prežil všetky svoje prázdniny, detstvo a kus útlej mladosti. Precestoval som štyri kontinenty, ale nikde na svete som nenašiel krajší kraj. V Bratislave som chodil skoro rok na chemickú, dva roky som vojenčil v Topoľčanoch a v Senici. Čo k tomu viac povedať? Myslím, že aj z mojej muziky cítiť viac „slovenský koreň“ ako moravský.  Ale veľa ľudí v Čechách, tieto folklóry od seba nerozozná.“ Uzavrel Vlasta Redl.

Vlasta Redl sa v detstve sám naučil hrať na klavír a neskôr na gitaru. Už od 14-tich rokoch hral v rôznych bigbítových kapelách. V prvej polovici 80. rokov ho prijali do známej zlínskej skupiny AG Flek. Na konte má množstvo albumov a singlov. Vlasta Redl píše tiež scénickú hudbu a podieľal sa na produkcii 60-tich albumov. V blízkej budúcnosti plánuje oceňovaný hudobník vydať ďalšie tri knihy a nový album. Tiež sa teší na vystúpenia s Jiřím Pavlicom, hudobným skladateľom a umeleckým vedúcim folklórneho súboru Hradišťan. Viac informácii nájdete na www.redl.cz. Nenechajte si ujsť jedinečný koncert legendárneho speváka Vlasta Redla a kapely „Slavnostní koncert“ v bratislavskom Ateliéri Babylon 22. apríla o 20.00 hodine. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal na: https://babylonatelier.sk/program/koncert/652-redl.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.