Český objav roka Never Sol štartuje slovenské miniturné s live-actom ILLE.

Príbeh Sáry Vondráškovej, známej pod umeleckým menom Never Sol, sa spája hlavne s menom českého producenta Jana P. Muchowa (Ecstasy of Saint Theresa). Ten ju objavil vďaka chýrom, ktoré sa šírili o jej koncertovaní v pražskom Café v Lese.

Odtiaľ to bol už len krôčik k spoločnej práci a Muchow produkoval jej debutový album „Under Quiet“. Never Sol, známa vďaka tiež jej vystúpeniam s Floexom, veľmi rýchlo upútala pozornosť verejnosti svojim citlivým prístupom k indie popu a hlavne skladbou „Lay Down“ známou z filmu Ve stínu.

Never Sol

Za ďalšími úspechmi netrebalo dlho čakať a na Never Sol sa začali sypať chvály kritikov aj hudobné ocenenia. Len pred pár týždňami sa tiež vrátila z pobytu na Red Bull Music Academy v Tokiu, kde spolu s hudobníkmi, producentmi a prednášateľmi z celého sveta pracovala na svojej hudbe a zbierala inšpiráciu pre tvorbu, ktorú doposiaľ zbierala od interpretov ako Emika či Bat For Lashes.

Po jej pozitívnom prijatí v domácom Česku sa Never Sol rozhodla vybrať bližšie aj k slovenskému publiku. Na miniturné si privzala posilu v podobe živej kapely ILLE, ktorá, podobne ako Never Sol, zbiera chvály a fanúšikov všade, kde sa objaví. Na konte majú množstvo nominácii na cenu Anděl ako aj cenu hudobnej kritiky Apollo a ich doska „Ve tvý skříni“ bol vyhlásená portálom Musicserver za najlepší český album roku 2013.

ILLE

Na ich prvom spoločnom vystúpení sa predstavia bratislavskému publiku v Nu Spirit Clube už 2. decembra. O hudobný support sa postarajú DJi Bad Mojo & Michael Priest lokálnej značky Hochspannung!, dobre známej všetkým fanúšikom súčasného elektronického soundu.

https://www.facebook.com/events/512112412224889/
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20186
https://www.projektille.cz
https://www.neversol.cz

web

 

Zdroj: Nu Spirit