ILLE mají nový singl a klip Dva kroky za tebou.

Necelé čtyři roky po vydání debutu Ve tvý skříni se fanoušci ILLE dočkají zbrusu nového singlu. Píseň, jež předznamenává nové studiové album plánované na konec letošního léta, dostala název Dva kroky za tebou a doprovází ji tak trochu mrazivě zimní klip.

Ten vznikl začátkem února v režii scénografa Antonína Šilara spolupracujícího mimo jiné se Studiem Hrdinů a zahrál si v něm Ondřej Bauer z divadla Vosto5. Singl i klip kapela představila na koncertě v pražském klubu POTRVÁ ve čtvrtek 16. 2. Na videoklip se můžete podívat zde: 

ILLE, jejichž albová prvotina si v roce 2014 vysloužila tři nominace na ceny Anděl, nominaci na cenu české hudební kritiky Apollo 2013 a Musicserver.cz ji ve svém žebříčku označil za nejlepší domácí album roku 2013, natáčeli svůj nový klip začátkem února na loukách kolem Kytína v Mníšku pod Brdy a v pražské restauraci Hurry Curry. Za zmínku jistě stojí i fakt, že jeho režisér stál loni u zrodu „nízkorozpočtového sandálového velkofilmu” Menandros & Thaïs a herec Ondřej Bauer z Vosto5 se v klipu ILLE objevuje již podruhé. Poprvé s ním kapela spolupracovala na klipu k písni Ten, co se dívá.

Samotný singl kapela nahrávala ve studiu Jámor s Onřejem Ježkem. Ač skladba brnká na pro ILLE charakteristickou, lehce melancholickou notu, zpěvačka Olga Königová k aktuálnímu hudebnímu směrování kapely podotýká: Zaznamenala jsem lehce vyšší vnitřní BPM, což by se mohlo na novém albu projevit jako mírný odklon od melancholie, ale uvidíme. Všechno ukáže až nová deska.“

Zatím bezejmenná novinka je v plánu k vydání na konci letošního léta a stejně jako debut Ve tvý skříni ji bude produkovat Dušan Neuwerth. Kromě singlu Dva kroky za tebou máme v tuhle chvíli připravenou frontu demáčů, z kterých se teď bude muset vyhazovat na počet nějakých devět, deset písní. V téhle soutěži bude mít rozhodující slovo Dušan, s kterým na albu začneme pracovat koncem března,“ přibližuje aktuální stav nového alba Königová.

Kromě nové řadovky připravuje zpěvačka ILLE aktuálně také společnou píseň s Michalem Hrůzou. Jmenovat se bude Rozcestí a objeví se na Hrůzově novém albu, které vyjde během letošního roku.

Zdroj: SUPRAPHON a.s.