Českí Bratři s novým horským singlom Rise mieria na vrchol.

Tanečný, až rytmicky nekompromisný a zároveň masívny ako alpské horské štíty, taký je nový singel Rise elektronického dua Bratři. Singel vychádza 4. decembra, len týždeň po unikátnom predstavení dua na londýnskom Electronic: Sound Vision II.

Duo Bratři sú nový objav na českej elektronickej scéne. Dvojčatá Jiří a Ondřej vytvorili hudobný projekt, ktorý sa žánrovo pohybujem medzi kombináciou chytľavej tanečnej elektroniky, techna a ambientu.

„Túto skladbu sme si priviezli z Álp, každý rok jazdíme s bratom do jedného údolia v Tirolsku. Miestna krajina, vysoké hory a čistá príroda sú pre nás veľkou inšpiráciou. Vždy v Alpách chceme počas túry vyšlapať až na vrchol a ten pocit z horských masívov sme vložili aj do RISE. Je to priamočiary track, ktorý má tlak od začiatku do konca,“ prezradil Ondra. Skladbu predstavujú Bratři iba pár týždňov po tom, ako v októbri vydali singel Signal. S novým trackom Rise si ho však nepomýlite. „Rise v sebe kombinuje nekompromisný rytmický drive so zaujímavými melodickými motívmi, ktoré so všetkým priamo kontrastujú. S jednou melodickou pauzou je to energická jazda až do konca, takže človek sa môže nechať unášať ako na koncerte,“ dopĺňa Jirka.

Aj napriek nemožnosti koncertovania majú Bratři rušné obdobie. V sobotu 28. 11. sa zúčastnili londýnskej akcie Electronic: Sound Vision II v klube Rich Mix. Ich live stream vznikol živým koncertom a live 3D projekciou v spolupráci s prestížnym XLAB štúdiom. Navyše v septembri boli Bratři spolu s ďalšími 15 európskymi umelcami vyhlásení za finalistov prestížnych cien Music Moves Europe Talent Awards. Aj keď Bratři vystupovali na prestížnom festivale už v januári 2020, zaradenie medzi finalistov im zabezpečilo mimoriadne vystúpenie aj na ročníku 2021. Bratři navyše majú možnosť získať Cenu verejnosti. Hlasovať sa môže až do 7. januára, fanúšikovia môžu hlasovať na linku https://bit.ly/bratriVOTE

Spolu so singlom Rise tiež vychádza live set video, ktoré vzniklo na zaujímavom mieste pri štátnom zámku Valeč a je doplnené veľmi vydarenou projekciou. „Natáčali sme v temnom prostredí v okolí zámku Valeč, track presne zapasoval na takéto miesto. Prostredie pre nás hrá dôležitú rolu. A temné miesta nás bavia,“ hovoria Bratři. Tento nový single nesie odtlačok známeho nemeckého producenta HanneseBiegera, ktorý bude podpísaný pod debutovým albumom, ktorého vydanie je plánované na jar budúceho roka. „Album je už z väčšej časti hotový. Maximálne ho doplníme ešte o jeden, dva nové tracky. Máme z neho obrovskú radosť, naši fanúšikovia sa majú na čo tešiť! Dúfame, že situácia bude priaznivá a my budeme môcť začať koncertovať po Európe.“

Bratři sú nový objav na českej elektronickej scéne. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvorili hudobný projekt, ktorý sa žánrovo pohybujem medzi kombináciou chytľavej tanečnej elektroniky, techna a ambientu. Hlavným hnacím motorom sú Jiřím hrané živé bicie, melodické motívy a sekvencie vytvárané Ondřejom na analógových a modulárnych syntezátoroch. Dva podmanivé prúdy sa na pódiu spájajú v jeden nekompromisný tok elektrizujúcej energie. V roku 2017 vydali Bratři EP Monster a v nasledovnom roku singel Manual.

Website: http://bratri.live/
Facebook: https://www.facebook.com/bratriveseli/
Instagram: https://www.instagram.com/bratri_official/
Streaming: http://bit.ly/bratristream
Rise: https://bit.ly/RISEtune

Zdroj: TS