Cassia a jejich slunečný indie pop s příchutí kalypsa.

Britské trio z Macclesfieldu Cassia se veze na vlastní vlně pozitivního indie popu s příchutí karibského kalypsa i afrobeatu. Mezi své oblíbené interprety řadí Vampire Weekend, Foals i nigerijského zpěváka Felu Kutiho či folkového Paula Simona. Za chytlavou kombinaci dvou vzdálených žánrů může zpěvák Rob Ellis, který vyrůstal v Zambii. Koncert proběhne 9. září 2019 v Cross Clubu v rámci série UpTONE. Vstup na akci je zdarma, stačí se registrovat na fource.cz.

Odstíny rozdílných kultur se propisují i do aktuální tvorby Cassii, kde se letní jamování snoubí se sladkými refrény. Po upsání se labelu Distiller Records členové skupiny skončili ve svých pracích, aby se začali plně věnovat nahrávání debutového alba Replica„Většina nejlepších nápadů přišla během společného jamování, kdy jsme experimentovali s produkcí a pilovali první nápady. Měli jsme štěstí, že jsme věděli, jak má album znít. Hlavně jsme chtěli, aby drželo pohromadě,“ prozradil Rob. Vydání desky je plánováno na 5. dubna.

Singly z chystané nahrávky sbírají na Spotify statisíce streamů, stejně jako průlomová skladba 100 Times Over, která útočí na hranici dvou milionů přehrání. Tu Rob napsal ve svých sedmnácti ve školním studiu: „Pamatuju si, jak jsme se se spolužáky motali kolem studia, abychom se vyhnuli psaní úkolů z matiky. Zkoušeli jsme různé nástroje a improvizovali jsme, až vznikla jedna z našich nejoblíbenějších skladeb.“ 100 Times Over se i díky rozhlasovým moderátorům Huwovi Stephensovi a Gregovi Jamesovi stal singlem týdne na stanici BBC Radio 1. Magazín Clash označil kapelu za nezastavitelnou sílu šířící se k novým a novým fanouškům. 

Zdroj: TS