Časopis kød s novou grafikou a obsahom!

Časopis kød vychádza v septembri s novou grafikou a obsahom. Okrem odlišného vizuálu a viacerých nových rubrík si v aktuálnom kød-e prečítate rozhovor s inšpiratívnym umelcom, performerom a režisérom Matejom Matejkom. Nechýbajú recenzie inscenácií z konca minulej sezóny, postrehy z letných festivalov či v rámci teórie výsledok workshopu tanečnej kritiky.

Kød je vynovený aj z obsahovej stránky. Pribudlo niekoľko nových a zaujímavých rubrík. Každý mesiac budú v rubrike 2 × 2 na otázku redakcie svoj názor vyjadrovať štyria divadelníci. Zmenou prešla aj rubrika Na margo, v ktorej sa aktuálnymi problémami v kultúre budú striedavo zaoberať rôzne významné slovenské divadelné osobnosti.

Od októbra vás budeme v spolupráci so Slovenským rozhlasom v rubrike On air informovať o tom, aké divadelné hry, texty, profily si môže vypočuť v éteri Slovenského rozhlasu a rovnako vám budeme prinášať aj knižný servis o divadelných novinkách na knižnom trhu.

V novom čísle vám okrem toho prinášame rozhovor s nesmierne inšpiratívnym umelcom, performerom a režisérom Matejom Matejkom, recenzie inscenácií z konca minulej sezóny, množstvo postrehov z letných festivalov a v rámci teórie výsledok workshopu tanečnej kritiky.

K novému kød-u vychádza aj príloha – prepis z Kritickej platformy z martinského divadelného festivalu Dotyky a spojenia. Veríme, že sa vám vynovený kød bude nielen páčiť, ale aj dobre čítať!

Mesačník kød – konkrétne ø divadle je jediným divadelným časopisom svojho druhu na Slovensku. Od marca 2007 ho vydáva Divadelný ústav Bratislava. Časopis dáva priestor divadelnej kritike a zároveň je i platformou pre vyjadrenie tvorcov. Vo svojich rubrikách predstavuje najnovšie inscenácie, profily osobností, reflexie a tendencie divadelného umenia prostredníctvom recenzií, kritík, esejí, diskusií, ankiet a rozhovorov. Autormi textov sú renomovaní slovenskí divadelní teoretici
a praktici.

V kød-e čitatelia nájdu aj informácie o zahraničnej divadelnej scéne, komentáre a postrehy na tému kultúrnej politiky, zaujímavé články z divadelnej teórie a histórie a úryvky z divadelných hier.

Časopis je okrem iného priestorom pre propagáciu aktivít a projektov Divadelného ústavu
a všetkých profesionálnych divadiel na Slovensku. Čitateľov poteší nielen zaujímavým obsahom, ale takisto modernou grafikou a množstvom fotografií.

PREDAJNÉ MIESTA
IC Prospero, Bratislava
ACADEMIA, Bratislava
ARTFORUM, Bratislava, Trnava, Žilina, Banská Bystrica, Košice
HUMMEL MUSIC, Bratislava
KLAPKA.SK, Bratislava
Kníhkupectvo ALEXIS, Bratislava
Kníhkupectvo ASPEKT s. r. o., Nitra
Kníhkupectvo DUMA, Banská Bystrica
Kníhkupectvo Christiania, Prešov
Kníhkupectvo Media klub – Svet knihy, Bratislava
Kníhkupectvo a antikvariát Pod Vŕškom, Nitra
Kníhkupectvo VEDA, Bratislava
Martinus, Bratislava
MUSIC FORUM, Bratislava

Cena: 1,65 €
Ročné predplatné
: 16,92 €
Ročné predplatné pre študentov a dôchodcov:
15,26 €

Predaj časopisu kød zabezpečuje informačné centrum a kníhkupectvo Divadelného ústavu IC Prospero v Bratislave na Jakubovom nám. 12, pokladne profesionálnych divadiel po celom Slovensku a predajne distribučnej siete tlače Mediaprint Kapa.

 Zdroj: Časopis kød