CARMEL PARADISE vydáva ďalší singel z pripravovaného EP DREAMGIRL: DEAD TO ME.

V éteri rádií ešte boduje jej singel Turn Me On, no Carmel Buckingham alias Carmel Paradise už prichádza s ďalšou novinkou! Svoj druhý sólový singel sa rozhodla predstaviť na Halloween, v nedeľu 30. októbra. Skladba má zhodou okolností príznačný názov, ktorý s Halloweenom i symbolicky korešponduje – Dead To Me

Turn Me On boduje v Európe i v zámorí 

Carmel Paradise predstavila na sklonku leta svoj singlový debut Turn Me On, ktorý sa stretol s úspechom v európskych i amerických rozhlasových hitparádach. Posledným úspechom skladby bolo umiestnenie v  Billboard Mainstream TOP 40 Indicator Most Added. Do najprestížnejšieho medzinárodného hudobného rebríčka Billboard tak oficiálne vstúpila aj mladšia z talentovaných sestier Buckinghamových (viac info o rebríčku Billboard v závere tlačovej správy – pozn.autora).  Čo hovorí na pozitívne reakcie na svoj debut jeho autorka? „Som prekvapená a úprimne sa teším, že Turn Me On si fanúšikovia obľúbili! Ďakujem za všetky pozitívne reakcie – je ich viac, než som očakávala. Som rada, že moja hudba ľudí baví a dúfam, že rovnako sa im bude páčiť aj zvyšok môjho pripravovaného EP DREAMGIRL, keď vyjde,“ odkazuje Carmel fanúšikom. 

dtm-3

Nový singel – Starý tím 

Pod zvukovou i vizuálnou stránkou Carmelinej novinky Dead To Me, ktorú talentovaná speváčka predstavuje ako svoj druhý sólo singel, je podpísaný tím v rovnakom zložení ako pri úspešnom debute Turn Me On. Textu i hudby sa ujala samotná speváčka, ktorá si piesne od detstva píše a skladá výlučne vo vlastnej réžii. „Svoje skladby si vždy píšem sama. Autenticita je pre mňa veľmi podstatný element, preto mám rada, keď je moja hudba úprimná a úplne ma vystihuje.“ 

Do producentského kresla si opäť sadol Ken Coomer z nashvillského štúdia Cartoon Moon Recording s podporou zvukového inžiniera Patricka Millera. 

Po svojom predchádzajúcom, produkčne náročnom a vizuálne bohatom videu tento raz Carmel v duchu hesla „v jednoduchosti je krása“ zvolila minimalistický interiérový „performance videoklip“.  Jeho réžiu zverila mladému filmárovi Brianovi Harstinovi, ktorý nakrútil i video Turn Me On. Vizuál vznikol v máji 2016 v ateliéri Studio 615 v americkom Nashville. 

screen-shot_zaver

Príbeh s názvom DREAMGIRL pokračuje

Zatiaľ čo v predošlej Turn Me On Carmel spieva o prvej fáze lásky a o bláznivej zamilovanosti plnej kontrastných pocitov, ktorými si človek prechádza pri prvom skutočnom dospelom vzťahu, Dead To Me je celkom iná káva. „Dead To Me je o konci vzťahu. O okamihu, keď si človek konečne 

uvedomí, že už to má za sebou, že tá osoba, ktorú kedysi miloval, preňho už nič neznamená. Je 

to zvláštny pocit, no stáva sa to každému, a zistenie, že sme schopní nechať minulosť minulosťou a ísť ďalej, byť slobodní a šťastní aj sami, je dôležitým znamením ukončenia vzťahu. Dead To Me je o tomto pocite – o schopnosti zabudnúť a prestať sa trápiť tým, čo nám spôsobovalo bolesť,“ vysvetľuje Carmel. 

dtm-1

Speváčka poteší fanúšikov ešte tento rok vydaním svojho prvého sólo EP (Short album). Prvotina bude obsahovať single Turn Me OnDead To Me a okrem nich ďalšie tri, zatiaľ nevydané skladby.  EP DREAMGIRL rozpovie príbeh vzťahu dvoch mladých ľudí, pri čom jednotlivé skladby sú napísané v takom duchu, aby vyjadrovali chronologicky päť fáz vzťahu od jeho zrodu až po zánik. Speváčka sa však rozhodla nezverejňovať skladby chronologicky podľa jednotlivých fáz. Vydala Turn Me On, reprezentujúci prvú fázu a následne Dead To Me, ktorý predstavuje fázu poslednú. „Zvolila som túto postupnosť, pretože chcem ukázať oba extrémy, obe protikladné stránky vzťahov – začiatok a koniec. Pre obe fázy sú typické extrémne a silné emócie a myslím si, že je dôležité ukázať, aké rozdielne stavy a pocity dokážu byť skryté v jedinom vzťahu.“

Debutové EP Carmel Paradise DREAMGIRL vyjde v roku 2016  vo vydavateľstve Buckingham Entertainment Group. Viac info:  www.facebook.com/CarmelParadiseband 

dtm_cover

Čo je BILLBOARD?

Billboard je prestížny americký týždenník, ktorý sa stal bibliou hudobného priemyslu. Zverejňuje viaceré svetovo uznávané hudobné rebríčky, ktoré na týždennej báze sledujú popularitu skladieb a hudobných albumov v rôznych kategóriách. 

Najpopulárnejším rebríčkom je Billboard Hot 100, ktorý hodnotí sto najpopulárnejších skladieb bez ohľadu na žáner. Billboard 200  je obdobný rebríček pre hodnotenie predaja hudobných albumov.

História BILLBOARDU

4. januára 1936 magazín Billboard publikoval svoju prvú hudobnú hitparádu a od 20. júla 1940 bol v Billboarde publikovaný prvý vypočítaný rebríček popularity. Od roku 1958 sa rebríček Hot 100 vypočítava z kombinácie predaja singlov a frekvencie vysielania v rádiách.

Do dneška sú najpopulárnejšími umelcami v rebríčkoch Billboardu:

The Beatles, Elvis Presley, Madonna, Michael Jackson, The Bee Gees, The Supremes, Mariah Carey, Janet Jackson, Bing Crosby, Pink Floyd, Whitney Houston a Elton John.

Rebríček Mainstream Top 40

Nazývaný tiež Pop Songs on billboard.com a Top 40/CHR je hitparáda 40tich skladieb publikovaná na týždennej báze magazínom Billboard, ktorý hodnotí najpopulárnejšie piesne podľa ich hranosti vo vybraných popredných Top 40 rozhlasových staniciach v USA. 

The Billboard Mainstream Top 40 Indicator Chart 

Je rebríček zostavovaný na základe hraností skladieb hlavných referenčných rádií v USA s formátom AC (adult contemporary) a CRH (contemporary hit radio).

Zdroj: SOUL FOR SHOW