Calibre konečne na Slovensku. Spolu s ním aj MC DRS!

Značky SIGNAll_FM a Drumatique spojili svoje sily, aby na Slovensko priviezli legendu soulful drum&bassu z britských ostrovov.

Takmer po 20 rokoch svojej producentskej kariéry k nám 9.5. po prvýkrát zavíta jeden z najrešpektovanejších hudobníkov na drum&bassovej scéne spolu so svojím dvorným MC. Calibre & MC DRS prinesú do bratislavského KC Dunaj čarovné vibrácie.

Značky SIGNAll_FM a Drumatique spojili svoje sily, aby na Slovensko priviezli legendu soulful drum&bassu z britských ostrovov. Takmer po 20 rokoch svojej producentskej kariéry k nám 9.5. po prvýkrát zavíta jeden z najrešpektovanejších hudobníkov na drum&bassovej scéne spolu so svojím dvorným MC. Calibre & MC DRS prinesú do bratislavského KC Dunaj čarovné vibrácie. Limitovaný predpredaj vstupeniek už beží na www.tixy.sk (facebook udalosť).

Calibre (UK)

Calibre je fenomén. Jedinečná kombinácia životných skúseností, dokonalý cit pre atmosféru, skromnosť no zároveň zvláštny druh silnej charizmy z neho robia umelca, ktorého vystúpenia sú vždy výnimočné. Tam, kde sa objaví, panuje zrazu zvláštna magická atmosféra. Vo svojich mixoch hrá takmer výlučne svoju tvorbu plnú citlivo komponovaných melódií, vokálov a príjemne plynúcich beatov.

calibre_01

Energia, ktorá z tejto hudby je iná. Zabudnite na drum&bassové bangery preplnené syntetickými zvukmi. Práve schopnosť strhnúť dav minimalistickým, no zároveň silným soulful zvukom robí z jeho vystúpení jedinečný zážitok, ktorý berie dych. Právom mu preto prischla prezývka “The music man”. Hovorí sa o ňom, že je jednou z najtichších osobností v rámci drum&bassu vôbec.

Nemá webstránku, nepoužíva sociálne siete a o svoje nové tracky sa delí hlavne s hŕstkou najbližších kamarátov a djs. Calibre je zároveň vyštudovaný hudobník, hrá na niekoľko hudobných nástrojov a v trackoch používa aj svoje vlastné vokály. Od roku 2003 prevádzkuje label Signature Recordings, na konte má 10 albumov a ne-drum&bassovej produkcii sa venuje pod svojím vlastným menom Dominick Martin.

V bratislavskom KC Dunaj sa postaví na pódium spolu so svojím dvorným MC DRS. Meno, ktoré rezonuje na scéne už viac, ako 15 rokov patrí skvelému vokalistovi s koreňmi v Manchesterskej klubovej scéne. DRS prešiel od čias Good Looking Records spoluprácou s mnohými hudobníkmi, čo napokon v roku 2012 vyústilo do výborného albumu ‘I Don’t Usually Like MC’s But’. Delroy Pottinger je súčasťou konceptu Soul:ution a známej hip-hopovej crew Broke’n’English. Vďaka svojím úprimným a priamym textom, výbornému flow a speváckemu talentu len umocňuje to, čo Calibre hovorí svojou hudbou.

MC DRS (UK)

Spolu s dvojicou headlinerov sa za mixpult postaví aj dvojčlenný projekt Roygreen & Protone z Rakúska. Obaja za posledné roky vyrástli a ich hudba plná soulful/deep soundu sa stala úspešná aj ďaleko za hranicami ich krajiny.

MC_DRS_05_GaryBrown © Gary Brown

Domácu scénu budú reprezentovať Gabanna, Lixx, Svetlux a Kpek. Špeciálne pre tento event bude v KC Dunaj nainštalovaný hi-end soundsystem zn. L-ACOUSTICS a extra svetelný park doplnený live vizualizáciou, o ktorú sa postará dvojica Mikaela 220 & Oliq.

Limitovaný predpredaj vstupeniek za zvýhodnenú cenu beží na www.tixy.sk do 20. apríla!

SIGNAll_FM & Drumatique present:
Calibre & MC DRS (UK) @ KC Dunaj
09. máj 2014 | KC Dunaj, Bratislava
* Limitovaný predpredaj vstupeniek na www.tixy.sk
www.signallfm.sk | www.drumatique.eu
Facebook udalosť

Calibre_&_MC_DRS_@_Bratislava_(2014-05-09)_-_poster

Zdroj: Signall_FM