Cafe Del Fun: Aj na Slovensku sa to dá – predstavujeme Inn club / café & wine bar.

Nedávno sme si predstavili klub na východnom Slovensku, v dnešnom rozhovore sa premiestnime na západ, do Bratislavy. Niekto by si myslel, že nočný život v hlavnom meste bude niečo fantastické a určite je tu veľa klubov, kde sa dá dobre zabaviť. Realita je však iná. Ak ste hudobný nadšenec, seriózne kluby tu spočítate na prstoch jednej ruky.

V rozhovore s Braňom DJ Vám priblížime jeden z nich. Inn club / café & wine bar.

Braňo, Inn café & wine bar existuje približne tri roky a Inn club sa otváral v decembri 2014. Vieme o tebe, že si na tom podieľal. Akým spôsobom?
Zrodenie kaviarne bolo do istej miery z mojej strany iba kooperovanie v rámci návrhov a prác, ktoré sme tam ako firma realizovali. Čo sa týka klubu, tak ten navrhovala a realizovala firma, v ktorej som spoločník, na „kľúč“. Takže som bol pri tom od návrhov cez realizáciu …a ešte tam aj hrávam …(smiech).

innclub004

Čo sa týka hudobného smerovania podniku, mal v tom majiteľ jasno od úplného začiatku?
Áno. Od začiatku mal majiteľ jasno čo sa tu bude hrať. Od otvorenia kaviarne sa počas prevádzky hrala iná hudba ako by človek očakával. Nebolo to žiadne rádio s „hitmi“. Počas dňa tu hrajú prevažne soulfullové housíky. Počuť je jazz, nujazz, nudisco, deep house, takže  komerčnú hudbu tu nečakajte.

Rok od otvorenia si tu začal pravidelne hrávať piatkové večery. Čo bolo podnetom prinášať návštevníkom takéto živé hrania?
Priznám sa, že moje hrania v kaviarni boli skôr o tom, že to ideme skúsiť a uvidíme ako to celé dopadne. Piatky boli hudobne od začiatku ťahané štýlmi houseu a tak si prišiel skoro každý na svoje. Počuť bolo funky, vocal a soulful house, ktoré som striedal s houseovými klasikami a nudiscom. Tento náš pokus sa uchytil a tak sme pokračovali v hraniach ďalej. Postupne sa pridali aj soboty. Začala  sa budovať klientela, ktorá je nám verná dodnes a rozširuje sa. Vďaka tomu každému jednému návštevníkovi touto cestou ďakujeme za to, že sa dnes môžeme spolu baviť aj v klube.

 

Bolo zámerom od začiatku rozšíriť kaviareň o klubový priestor?
Klub sa otvoril v decembri 2014 a tým sa rozrástla celková kapacita priestoru, ktorý v kaviarni mnohokrát nestačil. Zároveň je klub zvukovo prepojený s kaviarenskou časťou, takže kto chce sedieť sedí a kto chce hopkať, môže v kaviarni aj v klube. Má na výber.

innclub003

Ako by si charakterizoval klientelu ľudí navštevujúcich Inn club / café & wine bar?
Konečne normálna klientela (smiech). Alebo inak – kaviareň si vybudovala svoju klientelu, ktorá sa čiastočne presunula do klubu a tak sme mali ľahší štart. Do kaviarne sa tým pádom dostali noví ľudia, takže ich môžeme nenásilne hudobne vychovávať. Jednoducho nie je problém stretnúť večer v klube rôzne vekové skupiny, ktoré si vzájomne neprekážajú.

Okrem teba v klube môžeme počuť aj ďalších popredných slovenských DJ-ov – Michala Breetha a Pappiho. Ako začala vaša spolupráca?
Poznáme sa už veľmi dlho. Niektoré piatky sme sa striedali v hraní už v kaviarni a spokojnosť s nimi bola na všetkých stranách. Tak sa tieto piatky iba preniesli do klubu. S pravidelnými hraniami raz mesačne, sme si tým vytvorili rezidenciu. Týchto pánov môžete počuť v Bratislave pravidelne v Inn klube a to je dôležité. Mať exkluzivitu na dj-ov, ktorých sety a hrania sa nerotujú kade tade v jednom meste je dôležité. Tento spôsob fungoval, keď sme začínali svoju kariéru a o chvíľu určite začne fungovať opäť. Ale toto nepatrí do tejto sekcie otázok… (smiech)

Prezraď nám ako je aktuálne postavený program hraní v klube?
Program v klube je nastavený tak, aby sa hral house. Veľmi dôležité je aj to, aby v klube hrali DJ-i, ktorí nerotujú kade tade po kluboch v meste, ale boli vyhľadávaní práve v Inn clube. Piatky sa striedame v hraní s Michalom Breethom a Pappim. Soboty sa program formuje, takže uvidíme ako sa to celé vyvŕbi. Určite by som dal do pozornosti štvrtky, ktoré sa nesú pod názvom AFTER WORK párty. Tento koncept  je postavený na pomalšej hudbe, je tu počuť veľa disca, nudisca a funku. Hosťom v klube sa počas týchto večerov ponúka možnosť ochutnať miešané nápoje, na ktoré je potrebný dlhší čas prípravy pre rôznorodosť ich chutí. Barmani sú v prípade záujmu pripravení vysvetliť receptúru a spôsob prípravy drinku.

innclub002

Ty sám si jedným s rezidentov hudobnej značky Cafe Del Fun a 20. februára 2015 po dlhej prestávke chystáte tento večer.
Toto sa tak dobre počúva, patrím tam stále. Dlhá prestávka nie je to správne slovo. Cafe del Fun sa prirodzene dalo do ústrania, tak ako si to vyselektoval sám trh. Všetko má svoju éru slávy a svoj čas. Do popredia sa dostali projekty, ktoré išli s hudobným trendom, akceptovateľným mladšou generáciou, ktorá potrebuje o dosť rýchlejšie tempo a iné zvuky ako hrávame my. Hrávali sme ďalej, ale s menšou reklamou, preto možno ten pocit odmlky. Nezmenili sme štýl ani tempo už viac ako 20 rokov. To znamená, že v piatok 20.02.2015 sa naozaj bude hrať maximálne do 126 BPM.

Môžeme sa tešiť na pravidelné Cafe Del Fun v Inn clube?
Ak sa pod pravidelnými hraniami myslí hranie viac ako raz za dva mesiace tak áno.

Chystá sa Inn club priniesť na Slovensko aj zahraničné mená?
Predstava je taká, že určite máme záujem doniesť zaujímavé zahraničné mená aj keď klub nie je veľký. Zatiaľ iba prvé rýchle info na navnadenie… Piatok, 01.05.2015. Počet miest bude striktne limitovaný. Budú to dvaja známi, „značkoví páni“ DJ-i a naozaj sa je na čo tešiť.

 

Všetko ostatné dáme vedieť čoskoro..

cafe_del_fun

Zdroj: ThomasDeXter