BREN vydává debutové LP Tmou

Kapela BREN (Brnoenfield) představuje nezaměnitelný kytarový zvuk spojující prvky shoegaze, blues, slowcore a no wave s osobními a naléhavými českými texty. V březnu 2024 vydávají debutovou desku s názvem Tmou, kterou nahráli na podzim roku 2023 díky projektu Synapse Knowledge u Michala „Amáka“ Šťastného v pražském studiu Golden Hive.

Album protkané podmanivými texty a emocemi nabitým zvukem vyjde na labelu Kabinet Records a poprvé ho budou moci posluchači slyšet živě na křtech v brněnském Kabinetu múz 23. března a v pražské MeetFactory 28. března. Na blížící se desku BREN upozorňují také singlem Usínám?, který vychází digitálně v pátek 16. února.

Usínám? poslouchejte zde
Linktr.ee

BREN albem Tmou otevírá novou kapitolu, která nabízí posluchačům hluboký pohled do jejich hudebního ale i osobního světa. Na celkem sedmi skladbách vyznačujících se kontrastem mezi jemnými melodiemi a expresivními kytarovými plochami a dvouhlasým zpěvem je možné slyšet i několik hostů, mezi kterými je např. zpěvačka a producentka Tokyo Drift nebo pianista Lukáš Horký z kapely Hard to Frame.

BREN se zrodil na konci pandemického bezčasí z hudebního spojení mezi Ivem Lorencem (Science Killer, ex-Beps’n’Johnnies) a Šimonem Podrazilem (tryo, Science Killer) jako projekt experimentující s možnostmi kytarového zvuku v kombinaci s českými texty, ale postupně se rozrostli o další členy Lukáše Nedomlela a Vojtěcha Škutu. Tato razantní sestava společně na pódiu i v nahrávkách vytváří atmosférickou hudbu, která vyzařuje zranitelnost a nejistotu, ale zároveň hutnými noiseovými pasážemi dává prostor vypustit všechny strachy ven z těla i mysli. V jejich hudbě lze nalézt vlivy zahraničních interpretů, jako jsou Slowdive, Jaye Jayle, Swans nebo Nick Cave, ale také raných Priessnitz.


Kapela BREN by všechny srdečně pozvala na křty v Praze a Brně:

Brněnský křest: 23.3. Brno, Kabinet múz s Moře dní a Kakktus:
https://www.kabinetmuz.cz/program/2024-03-23-bren-krest-hoste

Pražský křest: 28.3. Praha, MeetFactory s Kittchen a Moře dní:
http://www.meetfactory.cz/cs/program/detail/bren-krest-desky-more-dni-kittchen-solo

Zdroj: TS