Brazílsky dnb producent BTK vystúpi už túto sobotu na BASSBLAST Piešťany.

Na tretie pokračovanie Drum & Bassovej noci BASSBLAST 3 (26.3.2016, Podzemie, Piešťany) prichádza jeden z najúspešnejších drum & bass producentov súčasnosti, Brazílsky BTK (z dua Optiv & BTK) doplnia ho slovenskí DJs and Producers:

M.Bass (Ero Drummer & M.Bass duo) (Serotone recordings UK, ERMB Records)

M. Bass sa venuje produkcii elektronickej hudby viac ako 10 rokov. Spoločnej s parťákom Erom produkujú od roku 2012, prvé LP Sick Neighbors vydali na vlastnom vydavateľstve ERMB records. Druhé LP s progresívnym až experimentálnym neurofunk zvukom nazvané Second Fight im už vyšlo na vydavateľstve Serotone records UK na ktorom vydali aj svoje najnovšie LP Zero Gravity.

M. Bass vo svojich DJ setoch hráva divoký neurofunkový náklad, nečakajte však otrepané skladbice ktoré sa hrávajú 500x na každej párty. M. Bassov vkus je náročný a originálny. Tešiť sa môžte na naozaj progresívny ale tvrdý, rýchly a tanečný neurofunk zvuk, futuristické sci-fi tracky, ale aj doposiaľ nevydané skladby z ich vlastnej produkcie či pripravované pecky z vydavateľstva Serotone recordings.

FB: https://www.facebook.com/dnbmbass
SC: https://soundcloud.com/ermb-records
MXC: https://www.mixcloud.com/marrcel/
Style: Neurofunk Drum & Bass, dubstep

Hoffman (Epic Brains)

Ďalším potvrdeným djom na Bassblast 3 je HOFFMAN (Epic Brains) z východného Slovenska. Hoffman sa za krátky čas vypracoval a hral na najväčších akciách po Slovensku, po boku mien ako Maztek, Forbidden Society, Hallucinator, Telekinesis či A-Cray, svoje djské skillz predviedol aj na najväčšom dnb festivale Trident. Jeho sety sú mimoriadne energické a kombinuje v nich prevažne neurofunk a jump-up drum & bass.

FB: https://www.facebook.com/HoFFman-1448192835418410/
SC: https://www.mixcloud.com/matushofferek7/
Style: Jump-up, Neurofunk Drum & Bass

Nástroj Skazy (Bassblast crew)

Nástroj skazy je mladá DJka zo Smoleníc. Vlastným menom Kristína Lehocká, korá hrá najtvrdšie odnože dramenbejzu prevažne darkstep, crossbreed a hardcore. Jej obľúbení producenti sú: Forbidden society, Hallucinator, Gancher&Ruin, The hard way aka Limewax, Bong-ra a Thrasher …

FB: https://www.facebook.com/Nastroj-Skazy-908679605841932/
Style: hardcore, crossbreed, hrnce, plechy,

DJ FERUM (Bass Factory Bratislava)

Ferum je 24-ročný DJ pochádzajúci z Bratislavy. S hudbou sa začal kamarátiť vo svojich 14 rokoch, kedy sa naučil hrať na basgitaru. Elektronickú hudbu začal počúvať v roku 2009. Basy sa mu až tak dostali do žíl, že v roku 2014 sa pustil do DJingu. V obľube má najmä dancefloor, neurofunk a pri hraní experimentuje so všetkým, čo mu príde na chuť. Hral na akciách ako be:rave, Mäsokombinát či Trident OpenAir. Navyše sa mu podarilo dvakrát vyhrať DJ contest na DNB:FEST. Jeho meno sa v júli 2015 spojilo s BASS Factory crew. V jeho setoch možete počut interpretov ako Mind Vortex, Telekinesis, The Prototypes, Audio, Dirtyphonics, Tantrum Desire, L Plus, Calyx and Teebe, Pythius, L33, Andy C, June Miller, Drumsound & Bassline Smith, Misanthrop, BTK a veľa daľšich.

FB: https://www.facebook.com/DJ-FERUM-862540400480232/
MXC: https://www.mixcloud.com/FERUM/bassblast-promo/
Style: Melodic dancefloor Drum & Bass, mainstream neurofunk

Praktikk (Kill commercial crew)

Praktikk vlastným menom Patrik Turek má 23rokov pochádza z Trnavy. Je dlhoročným fanúšikom Drum And Bassu, no len pred rokom dostal možnosť od chalanov z Kill Commercial zahrať si vobec na jeho prvej akcii, po krátkom čase sa stal aj členom tejto crew. V rámci selekcie svojich setov sa orientuje prevažne na neurofunk, ktorý mixuje prostredníctvom 4CD playerov. Ako Dj si získava svoje meno na menších akciách napríklad v Trnave a v Bratislave. Medzi jeho obľúbených interpretov patrí Akov, The Clamps, Noisia, L33, Mefjus, Audio či Misanthrop.

FB: https://www.facebook.com/Praktikk-449758041885156/
SC: https://soundcloud.com/patrick-turek/
Style: Neurofunk Drum & Bass 4 decks

★DJ CONE (Bass Factory Bratislava)

22 ročny týpek pochádzajúci z Bratislavy. K DJ-ingu ho to ťahalo už dlhšie, no aktívne začal hrávať až koncom leta 2015. Za čo vďačí aj chalanom z BASS FACTORY, ktorý ho v tom čase medzi seba prijali. Odvtedy si zahral na mnohých akciách a ako by on sám povedal ,“splnil sa mi taký moj malý sen“. Jeho selekcia je veľmi zaujímavá, vôbec sa neškatulkuje takže v jeho setoch môžeš počuť cez liquidfunk, neuro, jump up .. no jeho srdcovkou sú deepovejšie veci. K najoblubenejším interpretom by pripisal mená ako skeptical, enei, mefjus, noisia, hybrid minds, macky gee.

FB: https://www.facebook.com/cone.bassfactory/
MXC: https://www.mixcloud.com/tomáš-šiška2/
Style: Deep dnb, jump-up, liquid, melodic dancefloor dnb

DJ BadFox (Kill commercial crew)

FB: https://www.facebook.com/djbadfox/
Style: Hardcore, crossbreed, techstep, plecharina

★BLAZER (Kill commercial crew)

Blazer, Pravím menom Timotej Smolek. Jeden zo zakladateľov Kill Commercial Crew organizátor pravidelných parties Bass Reaction. Ako samostatný Dj si získava svoje meno na menších akciách napríklad v Trnave a v Bratislave, kde hral už po boku takych mien ako sú Forbidden Society alebo Chris.Su. Väčšinou sú jeho sety plné neurofunku a temných peciek. Blázen ktorý drtí minimalne cez 3 playere.

FB: https://www.facebook.com/Blazer.Zmolek
SC:★DJ BadFox (Kill commercial crew)
Style: Neurofunk 4 decks

3D / 2D / UV active sci-fi decos by M. Winklemann USA

BTK BIO:

Brazílsky DJ a producent BTK patrí medzi špičku súčasného neurofunk Drum & Bassu.
Spolu s partnerom, dramenbejzovým veteránom Optivom (člen Cause4Concern), vyprodukovali nespočetné množstvo tanečných hitov, ktoré otriasli parketmi po celom svete, dostali sa do kolekcií najrešpektovanejších DJov a pravidelne sa zaraďujú v Beatport TOP10 Charts.

Optiv & BTK, vydávajú svoje tracky na vydavateľstvách, ktoré sú v súčasnosti označované za TOP5 DNB labels na svete:

BLACKOUT NL – vydavateľstvo patriace skupine Black Sun Empire z Holandska, je považované za najlepší neurofunkový label súčasnosti. Definuje moderný zvuk tvrdšieho drum & bassu a stalo sa TOP1 label na Beatporte. Česť vydávať svoju produkciu na Blackout NL má iba absolútna špička scény.

IRUS RECORDINGS UK – Legendárne Anglické vydavateľstvo, ktoré založili v roku 1998 producenti Ed Rush & Optical. Virus recordings bolo jedno z prvých neurofunkových / tech-stepových vydavateľstiev na svete a počas svojej 18 ročnej histórie sa výrazne podpísalo pod formovanie zvuku tohto žánru. Okrem Ed Rush & Opticala tu vydávali producenti ako Audio, Bad Company, Matrix či Fierce a samozrejme BTK.

SHOGUN AUDIO Jedno z najúspešnejších Anglických vydavateľstiev, vlastní hviezda BBC Radio one, DJ Friction.

okrem toho Optiv &BTK vydali množstvo úspešných EPs na Renegade Hardware, Playaz, V Records

BTK taktiež vlastní svoje vydavateľstvo DUTTY AUDIO na ktorom vydávajú produkciu mená ako Maztek, Mindscape, Optical, Emperor, Zombie Cats.

https://www.youtube.com/watch?v=vhGj6SmWsGM

roku 2014 vydali Optiv & BTK na Virus recordings prelomový album BlackJack LP s 13 skladbami. Toto album vystrelilo dvojicu Optiv & BTK medzi svetovú špičku a hity ako Shredder,  BlackJack či Ground shaker sa stali klasikou neurofunku, hrávanou svetovými DJs dodnes. Na albume mali spoluprácu aj s legendami Black Sun Empire, Mindscape z Eatbrain či MC RymeTyme.

V Januári 2016 vydal BTK na vydavateľstve Blackout EP DarkCity, ktoré sa stalo TOP1 najpredávanejším EP na Beatporte, nielen v žánri Drum & Bass, ale celkovo spomedzi všetkých hudobných žánrov!

Pravidelne hráva v Európe, Amerike, Austrálií, so svojou hudbou precestoval celý svet a najväčšie dnb festivaly. Slovenskí fanúšikovia mohli naposledy vidieť BTK v roku 2014 na festivale Trident / Let it roll Slovakia, kde bavil viac ako 4000 tanečníkov.

Na Slovensko prichádza hviezda svetového formátu. Párty Bassblast 3 sa uskutoční 26.3.2016, v klube PODZEMIE, Piešťany

PLAGAT-FINAL

Zdroj: BASSBLAST