Bratislavský Absorver vydáva svoj vinylový debut „Absorvations“.

„Boli to roky experimentovania a zoznamovania sa s rôznymi prístupmi k tvorbe hudby počas ktorých som si vytvoril silnú vášeň pre zvukovú syntézu a design. Ich využívanie mi umožňuje strácať sa v mojich vlastných zvukových plochách, textúrach a atmosférach,“ hovorí Adam Mészáros – skladateľ a producent z Bratislavy, jediný človek stojaci za projektom Absorver, ktorý má už za sebou vydané dve digitálne EP.

Prvé, svojpomocne publikované „Attribution“ z roku 2017 a o rok mladšie „Obstinate Light“, ktoré vyšlo pod hlavičkou labelu Kaiseki Digital. Adamova výsostne konceptuálna tvorba oslovila rakúske vydavateľstvo Mai Lei Bel, s ktorým sa na jar roku 2020 dohodol na dlhodobej spolupráci.

A práve najnovšie, 7-trackové EP „Absorvations“, ktoré vychádza v piatok 26. februára 2021, je nielen vinylovým debutom pre jeho projekt Absorver, ale aj prvým spoločným „dieťaťom“ ich vzájomného partnerstva.

„Absorvations“ komplexne prezentuje Adamovu prirodzene melancholickú náturu, ktorá sa hudobne v kombinácii so zvukovo éterickou downtempo elektronikou pokúša vykresliť nevyhnutný kolobeh pocitov.

Adam vlastnými slovami o tématike EP „Absorvations“: „Pocit, keď zo studeného drsného neznáma (Raureif), odkiaľ sa chceš čo najskôr vrátiť, sledujúc cestu nádeje a úľavy, a keď sa pomaly konečne blížiš k známemu územiu (Thaw), kde sa však po krátkej chvíli pohodlia a uvoľnenia (Soils) čoskoro objavuje každodenný pocit mrzutosti a neistoty, než sa nakoniec opäť vrátiš späť tam, kde to celé vlastne začalo a kvôli čomu si na samom začiatku odišiel a chcel si všetko vo svojom živote zmeniť, sa objavuje zas a znova v neúprosnej kakofónii… a všetko čo chceš, je len ten moment, aby pocit a všetok chaos okolo tohto momentu jednoducho len zamrzol tam kde je … až kým sa znova nepostavíš na začiatok (Tumult).“

Hudobne celkovú atmosféru každého tracku charakterizuje skreslená, glitch inštrumentácia, minimalistické repetitívne melódie, rytmy a sample s lo-fi spracovaním, syntezátory, saxofóny, poprekrúcane gitary, nezrozumiteľné vokálne vzorky, experimentálne ambientné textúry.
To je Adam a.k.a Absorver v jeho EP „Absorvations“.

Label: Mai Lei Bel
Catalogue number: MAI 6
Release Date: 26-February-2021
Pre-sale from: 12-February-2021
https://www.maileibel.com/product/absorver-absorvations/
Format: Multicoloured 12“ vinyl incl. free download (WAV, MP3, FLAC, AAC); Digital

Tracklist:
A1. Raureif I
A2. Raureif II
A3. Thaw I
A4. Thaw II
B1. Soils I
B2. Soils II
B3. Tumult

https://www.maileibel.com/
https://www.facebook.com/maileibel
https://soundcloud.com/maileibel
https://www.instagram.com/maileibel/
https://www.maileibel.com/absorver/
https://www.facebook.com/absorver
https://www.instagram.com/a.b.s.o.r.v.e.r/
https://soundcloud.com/absorver
https://www.distributionstructure.com/
https://envelopestructure.com/

Zdroj: TS