Absorver pátra po spomienkach na svojom novom EP „Unsaid Ideas“

“Často sa pristihnem, ako ma klamú vlastné spomienky. Mám taký pocit, že môj pohľad na minulosť prekrútili až do bodu, keď mi o nej zostávajú len púhe ilúzie.“

Bratislavský skladateľ a producent Adam Mészáros alias Absorver, prichádza po niečo viac než roku s novým EP „Unsaid Ideas“. Šesťtrackový projekt vyšiel ešte v decembri 2022 na značke Mai Lei Bel, ktorá ma na svedomí už aj jeho predchádzajúci titul „Absorvations“.

„Unsaid Ideas“ hudobne prináša Adamovu melodickejšiu polohu než tomu bolo na výrazne experimentálnejšie ladenom „Absorvations“. Stále zostáva vo svete dream-ambient elektroniky s prvkami shoegaze a post-rocku. Svieža lo-fi atmosféra so zaprášenými glitch beatmi je pretkaná hlučnými skreslenými gitarami. Každý track predstavuje určitý fenomén spojený s pamäťou a plynúcim časom. Ideologicky kriticky uvažuje o účinkoch rozhodovania riadeného pamäťou.

“Naše názory a myšlienky sú často založené na spomienkach úplne podvedome, pričom si neuvedomujeme, aké môžu byť skreslené a neúplné. Pripadá mi desivé, ako príliš optimistický pohľad na minulosť a nostalgia deformujú naše emócie voči ľuďom, miestam alebo udalostiam. A keďže neexistuje spôsob, ako minulosť prežiť a doplniť do nej rôzne okolnosti a dôležité detaily, ktoré sme zmeškali alebo sme na ne jednoducho zabudli, musíme sa podvoliť a žiť život naslepo len s niekoľkými čiastkovými skúsenosťami, ktoré si pamätáme,“ hovorí Adam Mészáros a.k.a Absorver.

„Unsaid Ideas“ EP je k dispozícii na multifarebnej vinylovej platni a digitálne.

Label: Mai Lei Bel
Catalogue number: MAI 10
Release Date: 12-December-2022
https://www.maileibel.com/product/absorver-unsaid-ideas/
https://maileibel.bandcamp.com/album/unsaid-ideas-mai-10
Format: Multicoloured 12“ vinyl incl. free download (WAV, MP3, FLAC, AAC); Digital
Video/teaser EP „Unsaid Ideas“: https://youtu.be/vwJzWEb7lRA

Tracklist:
A1.      Sit Through An Era
A2.      Hunt For An Echo
A3.      Released From Fervor
B1.      With My Ear Against The Wall I Listened
B2.      Ever Homeward
B3.      Yield

https://www.maileibel.com/
https://www.facebook.com/maileibel
https://soundcloud.com/maileibel
https://www.instagram.com/maileibel/
https://www.maileibel.com/absorver/
https://www.facebook.com/absorver
https://www.instagram.com/_absorver_/
https://soundcloud.com/absorver

Zdroj: TS