Bratislavské bábkové divadlo sa deťom prihovára aj počas Vianoc, s portálom Najmama.sk uvádza spoločný podcastrozprávok

Sviatky aj obmedzenia počas pandémie spríjemní deťom a ich rodičom desať rozprávok.

Dlhé zimné večery, vianočné sviatky, ale aj pandemické obmedzenia spríjemní deťom a ich rodičom Bratislavské bábkové divadlo a portál Najmama.sk. Sedemnásteho decembra uverejnili spoločný podcast rozprávok, ktoré nahovorili bábkoherci Bratislavského bábkového divadla.

Podcast Rozprávky Najmama.sk prináša šesť klasických a štyri súčasné príbehy: Ako išlo vajce na vandrovku, Kozliatka a vlk, Princezná na hrášku, Škaredé káčatko, Šípková Ruženka, Červená čiapočka, GRIP. Had, ktorý chcel mať nohy, Záhada lietajúceho dáždnika, O klbku a O dvoch klobúkoch.

Rozprávkovými príbehmi sprevádzajú hlasy bábkohercov Jaroslavy Hupkovej, Margaréty Nosáľovej, Miroslavy Dudkovej, Adely Mojžišovej a Michala Adama. Dramaturgických úprav sa zhostili Peter Galdík aKatarína Aulitisová, o zvuk sa postaral Dominik Novák.

Poslucháči nájdu všetky diely zadarmo na kanáli Podcasty Najmama.sk v službách Spotify, Google Podcasty a Apple Podcasty. Okrem toho aj na www.najmama.sk, sociálnych sieťach Bratislavského bábkovéhodivadla a magazínu Najmama.sk.

Portál Najmama.sk je už 12 rokov najčítanejším slovenským online magazínom pre ženy, mamy, budúcemamy aj otcov. Každý deň prináša články zo života spolu s radami lekárov a odborníkov, rozhovory, ale aj užitočné rady a tipy. Medzi najnovšie projekty magazínu patria napríklad Diktáty Najmama.sk, ktoré deťomv podcaste diktuje pedagogička.

Bratislavské bábkové divadlo onedlho oslávi 65. narodeniny ako prvé samostatné kamenné bábkovédivadlo na Slovensku. V prebiehajúcej sezóne už stihlo priniesť na Slovensko dve ocenenia Grand Prix. Od novembra 2021 hrá v nových dočasných priestoroch na Záhradníckej 95, kde sa o sálu delí sRadošinským naivným divadlom. Počas lockdownu je pre verejnosť zatvorené.

Zdroj: TS