Bratislavské bábkové divadlo po prvýkrát vystúpi v Novej Cvernovke

Divadlo sa na oslavách Prvého mája na Dni otvorených ateliérov 2022 zúčastní s predstavením Osmijankove rozprávky o princeznách.

Bratislavské bábkové divadlo sa prvýkrát zúčastní na Dni otvorených ateliérov, ktorý každoročne organizuje kultúrne a kreatívne centrum Nová Cvernovka. Prvého mája tu divadlo uvedie svoju inscenáciu Osmijankove rozprávky o princeznách podľa kultovej predlohy od Kristy Bendovej.

V nej sa Osmijanko ocitne v parádnej izbe Osamelej princeznej. Ako sa ju pokúsi vyliečiť z nudy a zo samoty?No predsa rozprávkami. A keďže sme u princeznej, budú to rozprávky o princeznách. Okrem nich čakádivákov skvelá osmijankovská kapela a piesne pre všetkých hravých poslucháčov.

Inscenáciu režijne pripravil Peter Palik, hudbu zložil a texty piesní napísal Martin Geišberg. Predstavenie je vhodné pre deti od 3 rokov a počas prvého mája ho divadlo uvedie dvakrát, o 10.30 a 14.00.

Deň otvorených ateliérov 2022 je celodenné podujatie, počas ktorého môžu návštevníci objaviť všetkyzákutia Novej Cvernovky. Grafickí dizajnéri, maliari, fotografi, architekti, ale aj hudobníci a remeselníci sprístupnia verejnosti svoje ateliéry a dielne, aby návštevníkom ukázali, čomu sa v nich počas roka venujú.

Deň otvorených ateliérov 2022 sa uskutoční v nedeľu 1. mája od 10.00 na Račianskej 78 v Bratislave.Vstupné na celodenné podujatie je 4 € v predpredaji, na mieste 5 €. Deti do 12 rokov, dôchodcovia a obyvatelia Ukrajiny majú vstup zadarmo.

Zdroj: TS