Bratislavské bábkové divadlo chce pomôcť školám, ponúka imzáznamy predstavení aj bezplatné diskusie online

Divadlo sa žiakom počas lockdownu prihovorí domov aj dotried.

So sprísnením protipandemických opatrení muselo Bratislavské bábkové divadlo opäť zatvoriť svoje brány. Pomáhať s prácou učiteľom sa však rozhodlo i napriek tomu. Školy a škôlky tak počas lockdownu dostávajúmožnosť obohatiť svoju výučbu záznamami predstavení.

„V našom hľadisku zostalo prázdno aj cez pracovný týždeň, keď sme v divadle vítali deti z materských, základných a stredných škôl. Preto škôlkam aj školám ponúkame na výber svoje online inscenácie. Tie sme pripravili tak, aby každý divák získal nový a plnohodnotný zážitok – či už spoločne v triede, alebo doma dištančnou formou,“ uviedla prevádzková manažérka divadla Katarína Fridrichová.

Nezostane len pri záznamoch, divadlo učiteľom ponúka aj bezplatné online  diskusie žiakov s bábkohercami.

„K predstaveniam pridávame živú diskusiu s bábkohercami z konkrétneho predstavenia, ktoré si trieda práve pozrela. Z divadelnej sály sa s vami cez vyučovaciu hodinu spojíme, zodpovieme všetky zvedavé otázky aaspoň takto pomôžeme s výučbou,“ doplnila Katarína Fridrichová.

Ponuku online predstavení pre školy a škôlky tvoria Neviditeľní v réžii Márie Danadovej a Moniky Kováčovej, Rozprávky o Malej tučnej víle v réžii Kataríny Aulitisovej alebo Popolvár od tvorcov z legendárneho českého divadla Buchty a loutky. Ďalej sú to Chronoškriatkovia v réžii Jakuba Maksymova, za ktorých divadlo vseptembri získalo aj cenu Grand Prix, Iný v réžii poľských tvorcov Leny Frankiewiczovej a Tomasza Maśląkowského a Príbehy stien v réžii Kataríny Aulitisovej.

Bezplatná online diskusia je pripravená pre každé z týchto predstavení. Herci sa so žiakmi spoja priamo z divadelnej scény, v rámci vyučovacej hodiny im priblížia pozadie vzniku inscenácie a zodpovedajú otázky opovolaní umelca a bábkoherca.

Pre bližšie informácie o zakúpení lístkov na sledovanie záznamu alebo o zorganizovaní diskusie sbábkohercami stačí kontaktovať divadlo na e-mailovej adrese skoly@babkovedivadlo.sk.

Zdroj: TS