Bratislavská kapela BlueZodiac predstavila debutový singel, ktorý Vám zlepší deň.

Mladá talentovaná kapela BlueZodiac na čele so speváčkou Danielou Obšitníkovou otvorila brány svojho sveta a skladbou „Perfect Day“ zachytáva to, ako vníma život a cíti hudbu.

„Posolstvom tejto skladby je priniesť ľuďom niečo, čo im okamžite navodí skvelú náladu. Predsa len dnešná rýchla doba je plná stresov, problémov a ľudia zabúdajú na to, že každý deň vie byť úžasný, nech sa deje čokoľvek. Práve o tom v konečnom dôsledku pojednáva aj text našej skladby“, vysvetľuje kľúčovú myšlienku piesne speváčka Daniela Obšitníková.„Našim zámerom bolo priniesť ľudom v našom debute najmä radosť a úsmev“, dodáva.

Text piesne skrsol gitaristovi Martinovi Vasilovi na bratislavskom Prístavnom moste. „Keď som šiel v aute do práce plný pozitívnej energie a tradične som si pospevoval melódiu, pri klasickom trúbení šoférov mi do melódie napadla fráza: Why’s not everybody calling?! “It’s a perfect day”!!! A, samozrejme, potom som text rozvíjal a nadväzoval v ňom na prvotnú myšlienku a tou bolo užiť si každý jeden deň napriek trápeniam a nepríjemnostiam, ktoré nás stretávajú dennodenne“, popisuje Martin.

Perfect Day je prvá pieseň z pripravovaného EP, na ktorom formácia pracuje. „Vybrali sme ju ako debutový singel, lebo má podľa nás najvýraznejšiu energiu a atmosféru a považujeme ju najmä za letnú skladbu, takže práve teraz je ten najvhodnejší čas“, hovorí Daniela. Autorom piesne je Martin Vasil, ale ako pri každej skladbe BlueZodiac dotvorili pieseň aj členovia formácie. Od bluesovej tvorby prirodzeným vývojom začali balansovať na hrane s popom. Kombinácia Danielinho hlasu s moderným beatom znie v plnej harmónii a z tejto kombinácie cítiť príťažlivosť. O mix skladby sa postaralo štúdio La Familia de Sangre, konkrétne Patrik Rivier spolu s Matejom Strakom, ktorí majú veľkú zásluhu na finálnej podobe.

„Človek vždy vníma hudbu silnejšie, ak existuje vizuál a vzhľadom k tomu, že sme relatívne neznáma kapela, našim cieľom bolo ľudom prostredníctvom vizuálu ukázať, kto sme“, hovorí speváčka Daniela. „Myslím, že sme celkom zaujímavá partička, ktorú by ľudia pokope neočakávali“, dodáva Martin. Klip nakrúcaný v oblasti rozprestierajúcej sa nad letnou Bratislavou má podľa kapely navodiť ľuďom bezstarostnú náladu a zároveň predstaviť jednotlivých členov formácie. Scenár kapela dotvorila s autorom videoklipu Martinom Mikom, ktorý je zároveň jeho režisérom.

„Z klipu máme veľkú radosť, pretože na skladbe sme pracovali niečo vyše roka a toto bol posledný krok k tomu, aby bolo všetko kompletné“, uzatvára Daniela.

 Viacinformácií o kapele nájdete na facebookovej stránke https://www.facebook.com/BandBlueZodiac/ alebo  https://www.bluezodiac.net/https://www.instagram.com/_bluezodiac/

Informoval Michal Neffe PR Manažér kapely