Bratislava zažila atmosféru Pink Floyd!

Bratislava zažila atmosféru koncertu legendárnych Pink Floyd! Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zahrala najúspešnejšia revivavalová kapela na svete The Australian Pink Floyd Show. Vo vyše dvojhodinovej show predviedla najväčšie hity Pink Floyd 40 rokov po  vydaní  kultového albumu „The Dark Side of the Moon“. Bratislavské publikum ich odmenilo standing ovations!

Už po tretí raz sa na Slovensku predstavila najúspešnejšia revivalová skupina na svete The Australian Pink Floyd Show. Na Zimný štadión Ondreja Nepelu dorazila v rámci „Eclipsed By The Moon“ a ponúkla vyše dvojhodinovú efektnú show plnú hitov legendy Pink Floyd. 10-členná australská kapela odohrala v prvej časti kompletný kultový album „The Dark Side Of The Moon.“ Najúspešnejšieho albumu Pink Floyd sa po celom svete sa predalo vyše 50 miliónov kópií. Fanúšikovia si vypočuli piesne „Speak To Me“, „Breathe“, nechýbali „Time“, „The Great Gig In The Sky“ a „Money“. Záver prvej časti patril skladbám The Happiest Days Of Our Lives a Another Brick In The Wall Part 2 z nemenej slavného albumu The Wall.

„Sme radi, že sme sa opäť vrátili na Slovensko. Ste skvelé publikum. Ďakujeme.“ Prihovoril sa divákom spevák a gitarista Steve Mac.

Druhú časť odpálili austrálsky Pink Floyd skladbou „In The Flesh?“ z albumu The Wall, potom nasledovali piesne  „What Do You Want From Me“, „Shine On You Crazy Diamond“, „Wish You Were Here“, či „Comfortably Numb“.  Celý koncert sprevádzali dokonale prepracované svetelné efekty vrátane laserov a videodokrútok. Nechýbala veľkorozmerná figúra učiteľa pri skladbe „Another Brick In The Wall“ a figúrky zvierat. Hudobný zážitok umocnil systém priestorového zvuku, nad ktorým drží ochrannú ruku technik pôvodných Pink Floyd. Koncert si nenechal ujsť ani líder skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda.

„Koncert sa mi páčil, všetko na ňom bolo na úrovni, ako to pri koncertnej show Pink Floyd má byť. Muzikanti hrali skvelo, disciplinovane a s určitou pokorou. Kvalitné svetlá, zvuk a rekvizity umocnili jedinečnú hudobnú atmosféru. Je to v podstate porovnateľný hudobný zážitok ako som mal na  koncerte Pink Floyd v Prahe. Samozrejme s vedomím, že nehrajú originálni členovia. Mojej duši ulahodila hudba tohto zoskupenia, ktoré svojim koncertom vzdáva veľkú poctu legendárnej skupine Pink Floyd.“ Opísal zážitok z vystúpenia Maťo Ďurinda.

Koncert nenarušila ani krátka pauza, keď nástroje na pódiu stíchli a diváci na povzbudenie hudobníkom tlieskali.

„Nemali sme žiadny technický problém. Bubeník kapely dostal kŕče a musel na chvíľu odísť od bicích nástrojov.“ Vysvetlil situáciu organizátor akcie a šéf agentúry 212 Roman Hodoň.

Publikum kapelu odmenilo standing ovations a vypýtalo si aj prídavok v podobe piesne „Run Like Hell“. The Australian Pink Floyd Show sú na scéne od roku 1988, pochádzajú z austrálskeho mesta Adelaide. Z lokálnej skupiny sa vypracovali na medzinárodne uznávanú formáciu, ktorú podporuje aj samotný gitarista Pink Floyd David Gilmour.

Jej členmi sú gitarista Steve Mac, klávesák Jason Sawford, basgitarista Colin Wilson, bubeník Paul Bonney, druhý gitarista David Domminney, spevák Alex McNamara, saxofonista Mike Kidson a tri vokalistky Lorelei McBroom, Emily Lynn a Lara Smiles. Z Bratislavy sa The Australian Pink Floyd Show presúvajú do Poľska a následne do Ruska, kde ich čakajú ďalšie koncerty.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf