Bratislava Game Jam sa tento rok spojil s hernými konferenciami Game Days a Game Developers Session Praha. Prebiehať bude online.

Bratislava Game Jam je súťaž programátorov, scenáristov, grafikov, filozofov a ilustrátorov, ktorých úlohou je za víkend vytvoriť prototyp videohry. Je to priestor pre jednotlivcov a interdisciplinárne tímy, kde si môžu overiť odvážny herný dizajn a svoje schopnosti. Téma vždy reflektuje spoločenské problémy a zverejnená bude až na začiatku podujatia počas live streamu. Podujatie otvorí online prednáškou Kate Edwards, výkonná riaditeľka Global Game Jam. Prednáška sa uskutoční vďaka spolupráci s Game Days.

Tento ročník bude netradičný v dvoch veciach – bude československý a online. Organizátori tak reagujú na pandémiu, ale taktiež využili výhodu online podujatia a rozhodli sa spolupracovať s hernými konferenciami, ktoré sa konajú v podobnom čase –  s Game Days a Game Developers Session Praha. Víťazi budú traja: slovenský, český a jeden bude vyhlásený z oboch game jamov. Účastníci BGJ20 spomedzi seba vyberú víťaza hlasovaním. Každý účastník BGJ20 sa ale môže zapojiť aj do súťaže o spoločné, československé ocenenie, kde víťaza vyberie odborná porota.

Pre registráciu tímu a viac informácií navštívte www.bratislavagamejam.sk.

Podujatie podporila Nadácia mesta Bratislavy.

Kedy: 06. – 08. 11. 2020
Kde: Online
Viac info: https://bratislavagamejam.sk/

Zdroj: TS