Brandner/Rofalski Group v Bratislave!

Medzinárodný jazzový projekt spojil hudobníkov z Ameriky, Nemecka, Rakúska a Slovenska. Výnimoční umelci, ktorými nesporne sú saxofonista Dennis Brandner a klavirista Roman Rofalski, žijúci a pôsobiaci v New Yorku a Berlíne, po mnohých rokoch priateľstva prezentujú spoločný hudobný projekt.

Dňa 16.6.2019 o 18.00 v rámci ich európskeho turné vystúpia aj v Bratislavskom DESIGN FACTORY. Na spoluprácu si prizvali nášho popredného medzinárodne pôsobiaceho slovenského basistu, Štefana Pištu Bartuša a vynikajúceho rakúskeho bubeníka Klemensa Marktla. Program sa skladá z originálnych kompozícií, ktoré spadajú do súčasného jazzu, ale nevylučujú vplyvy z iných štýlov. Najmä Rofalského pozadie v oblasti novej progresívnej hudby prináša so sebou nejedno prekvapenie.

Do popredia vystupuje radosť z kolektívneho hrania, ktorá sľubuje umelecký zážitok skúsených muzikantov na najvyššej hudobnej úrovni!   

  • Dennis Brandner – saxofón
  • Roman Rofalski – piano
  • Stefan,,Pišta“Bartuš – kontrabas
  • Klemens Marktl – bicie nástroje

 Walt Weiskopf describes Dennis Brandner as “… a highly talented jazz musician. Dennis plays with a beautiful, full sound and his lines are always compelling. He has what it takes to excel in the music business.”  

Roman Rofalski is a brilliant, versatile and thoughtful pianist.  (Berthold Records)

„Štefan ,,Pišta“ Bartuš je bezpochyby top slovenským kontrabasistom, ktorý disponuje

vynikajúcou technikou, časovaním a cítenim. “ (M.Kubačka)

Klemens Marktl is one of the most talents to come out of Europe on his instrument and he will make a significant contribution to the continuum of great jazz drummers that also are composers and bandleaders. (Ralph  Peterson Jr.) 

FB event
Predpredaj.sk

Zdroj: TS