Blíži sa uzávierka súťaže Bystrické tóny! Hviezdna porota čaká výnimočné hudobné nápady!

Ešte tri týždne sa hudobníci, speváci a autori z celého Slovenska môžu prihlásiť do autorskej a interpretačnej súťaže – Bystrické tóny.

O ich hudobnom „osude“ v tejto súťaži rozhodne porota v hviezdnom zložení – Lenka Dusilová, Oľga Záblacká, Janka Kozáková, Peter Dobrík, Roman „Galo“ Galvánek, Rastislav Škrinár a Atila Béreš.

Ohlasy sú zatiaľ veľmi pozitívne, kapely sa hlásia, kvalita je zatiaľ fajn, ale ja dúfam, že ešte stúpne. Čakáme na výnimočné, kreatívne nápady. Kapiel a interpretov je u nás dosť veľa a stále vznikajú nové kapely, čo je pozitívne. Kvalita je rôznorodá, ako vo všetkom, ale poznám aj veľa talentovaných kapiel, autorov a interpretov,“ prezradila organizátorka a zároveň porotkyňa súťaže Janka Kozáková z kapely Mukatado.

Uzávierka súťaže je 30. júna 2013.

Súťaž bude prebiehať v dvoch semifinálových a jednom finálovom kole a bude rozdelená do piatich kategórií – najlepší spevák, speváčka, kapela, skladba a najlepší text bez obmedzenia žánru a veku. Víťazi jednotlivých kategórií získajú možnosť nahrať singel v profesionálnom nahrávacom štúdiu pod vedením hudobného producenta. Skladby budú následne oficiálne vydané na kompilačnom CD, ktoré bude odprezentované v slovenských médiách. Člen poroty Rastislav Škrinár, ktorý je aj organizátorom letného hudobného festivalu, si zároveň  zo semifinalistov a finalistov vyberie  kapelu, ktorá si na ňom zahrá.

Vo finálovom kole okrem súťažiacich vystúpi aj množstvo zaujímavých hostí.

Podmienky účasti v súťaži Bystrické tóny:
– najneskôr do 30. júna 2013 poslať na adresu PJ SOUND STUDIO s.r.o., Kapitulská 5, Banská Bystrica 97401 alebo na e-mail: info@nahravaciestudio.sk:
1. demonahrávku s maximálne tromi autorskými skladbami na CD (formát mp3, 250 Kb/s);
2. uviesť tip na svoj hit spomedzi zaslaných vlastných skladieb;
3. životopis a fotografiu skupiny, interpreta, autora;
4. každá zaslaná pieseň musí byť označená menami autorov hudby a textu, menom interpreta a ich kontaktnými telefónnymi číslami;
5. označenie kontaktnej osoby, resp. manažéra v tvare – adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa.

Do súťaže nebudú zaradené nekompletné a nepôvodné nahrávky a podklady.

Autor alebo interpret nesmie mať podpísanú platnú vydavateľskú zmluvu a pieseň zaslaná do súťaže nesmie byť v médiách uverejnená pred  finálovým koncertom súťaže.

Ďalšie informácie a štatút súťaže nájdete na www.nahravaciestudio.sk

Projekt pripravila umelecká agentúra IMIKO SLOVAKIA, s.r.o., v spolupráci s nahrávacím štúdiom PJ SOUND STUDIO a vydavateľstvom PJ RECORDS a hudobninami BIG MUSIC.

Zdroj: PJ SOUND STUDIO