Berlínsky Adam Port miery do Prahy!

Adam Port přiveze ochutnat nejen tamní atmosféru a zvuk jeho labelu Keinemusik, ale především svůj osobitý styl, který v jeho podání není o tunelovém vidění v rámci hudebních škatulek. Adam Port vystoupí v rámci projektu PUSH! v sobotu 20. září v pražském klubu Storm.

Největším problémem techna je do jisté míry opakování vlastní historie. Však to znáte, libovolný DJ nebo producent ukradne ve věku 16ti let svému staršímu bratrovi desku z Underground Renaissance (detaily biografie se mohou lišit, ale asi chápete, kam tím míříme) a myslí si, že objevil svatý grál (což samozřejmě nepopíráme).

Jeho život se na několik následujících let smrskne na Detroit, Chicago, New York a Berlín. Obklopí se deskami, gramofony a už nevidí dál než za přenosku jeho SL-1200. Biografie Adama Porta je ale jiná. V 16ti letech byl Adam těžce hardcore. Ne Rotterdam hardcore, ale New York, Boston nebo Washington D.C. hardcore. A je to právě jeho minulost, ze které těží i přesto, že je nyní spořádaným vegetariánem.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/165283061″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Následovala hip-hop éra. Adam pronikal do tajů turntablismu, zamiloval se do vinylových desek a začal vypilovávat svou techniku. Nakonec přišlo techno a počátky Keinemusik, jeho domácího labelu. Společně s Rampou, &ME, Davidem Mayerem a Reznikem začali cizelovat vlastní jazyk techna a house music. Tato cesta sebehledání zapříčinila nejlepší startovní pozici pro rozvoj, který je u Porta tak unikátní. V jeho podání neexistuje tunelové vidění v rámci hudebních škatulek. Zdůrazňuje zajímavé aspekty jednotlivých hudebních stylů, jejich groove, sofistikovanost. A nemusí se jednat zrovna o charakteristické žánry. Motivy dubu, dancehallu, rapu, soulu, ale i psychedelického rocku se odrážejí napříč Adamovou produkcí, ale i DJ setů.

Adam-Port

Ať už Adam Port sáhne na cokoliv v odvětví house nebo techna, můžete si být jisti, že Adam předkládá mnohem bohatší styl – jeho vlastní styl.

Adam Port se představí v rámci projektu PUSH! v sobotu 20. září v pražském klubu Storm.

PUSH! with Adam Port (Keinemusik / Cocoon)
20. září 2014
PUSH! Main stage: Adam Port (Keinemusik / Cocoon / DE), Chaab (Anagram Music / HU), Felix!, Da Moon (PUSH!), Yacube (Wavetunecrew / PUSH!), Random (PUSH!)
Just Like That stage: Alex Neivel (JLT Music), Pat Heart (JLT Music)
https://www.facebook.com/events/658430114245057
https://www.facebook.com/pushparty
https://pushparty.cz/

push_adam_port

Zdroj: Storm club