Benefičný koncert roztancujú Michal David, Cigánsky diabli a S Hudbou Vesmírnou

Priestory Športovej haly v Leviciach sa po 3 rokoch obmedzení konečne dňa 28. januára 2023 zaplnia hudbou, smiechom, veselou náladou ľudí mentálne a zdravotne znevýhodnených. Občianske združenie Ostrov a Občianske združenie Milan Štefánik si pre nich pripravili v poradí už 13. ročník benefičného podujatia Objatie tónov. Na divákov sa už teraz tešia nielen hudobní hostia. Dobrú vec – Priniesť hudobný zážitok ako darček „inak obdareným“, môžete prísť podporiť i vy. Kto Vám zahrá? S Hudbou Vesmírnou, Cigánsky diabli a Michal David a moderovať bude zabávač Jožo Pročko.

Trojica mladých ľudí, to je zoskupenie S hudbou vesmírnou. Ich hudba prináša radosť. A to je i zámerom organizátorov podujatia. Kariéru odštartovali v roku 2015 a hneď veľkým letným hitom Je nám teplo. Vy sa môžete tešiť i na ďalšie ich hity ako Šírime mladosť, S hudbou vesmírnou, Čo chladnička dá a ďalšie a ďalšie. Ak si ich chcete vypočuť, skupina má naozaj šľachetné zámery. Ich piesne sú voľne dostupné na nete k stiahnutiu.  

Na nefalšovaný „cigánsky“ temperament sa môžete tešiť v ďalšej hodinke v podaní Cigánskych diablov. Slovenský orchester pôsobí na hudobnej scéne už 15 rokov. Klasická hudba obohatená o cigánsku hudbu, folklórnu hudbu, jazz, etno a flamenco. Známi sú nie len u nás, ale svoje koncerty už odohrali po celom svete. Na svojom konte majú i niekoľko významných ocenení. Veríme, že tak, ako si získali publikum v koncertných sieňach, si získajú i Vás.

Spoza rieky Moravy príde podujatie podporiť i zahraničný hosť. Michal David. Kto by ho nepoznal. Charizmatický spevák s typickým chripľavým hlasom si za 46 rokov pôsobenia získal mnoho priaznivcov. Jeho piesne poznáme nie len z rádia, ale i z úspešných filmových projektov. A my veríme, že s ním v Športovej hale v Leviciach zažijeme svoj Diskopříběh. Zaznejú určite ďalšie jeho hity ako Každý mi tě lásko závidí, Pár přátel stačí mít či Decibely lásky.

Tešiť sa môžete nielen na hubobných hostí. Pripravený je bohatý sprievodný program. O rozprúdenie atmosféry a naštartovanie tanečnej nálady sa postará Zumba Sonnyes. Sympatická inštruktorka vtiahne do víru tanca latino rytmov. Na divákov čakajú náučné workshopy – enkaustika, pletenie z pedigu, pletenie náramkov, výroba šperkov z drôtu, pletenie z papiera, ozdobovanie sadrových odliatkov a maľovanie na tvár.

Brány Športovej haly sa otvoria o 12h30. O 13h00 je pripravená Zumba a o 14h00 hudobné vystúpenia. Vstup je bezplatný pre osoby s mentálnym a zdravotným znevýhodnením zo zariadení Domovov sociálnych služieb, ZŤP, deti s doprovodom z Detských domovov a pre deti do 140cm. Vstupenky pre verejnosť sú k dispozícii v predpredaji je v sieti  Ticketportal v cene 25,- Eur. Kto by chcel prísť na poslednú chvíľu, vstupenky budú v predaji i na mieste v deň konania, cena 35,- Eur. 

Text: Júlia Platková
Foto: Milan Maršlaka a Marek Vaco