Benefičný koncert Opri sa o mňa po tretíkrát v znamení integrácie.

OZ Milan Štefánik a OZ Oco, mama a ja začali písať históriu benefičného koncertu Opri sa o mňa v roku 2012. Keďže hneď prvý ročník sa stretol s obrovským úspechom, zdravotne a mentálne postihnuté deti zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja sa môžu tešiť na toto nádherné podujatie už tretíkrát.

V sále PKO Čierny orol v Prešove bude 30. marca opäť pripravený bohatý a zaujímavý program, pretože posolstvo benefície otvára zdravotne a mentálne postihnutým deťom svet, v ktorom majú k radosti a nezabudnuteľným zážitkom rovnako blízko, ako ich zdraví rovesníci. Magickým slovom je v tomto prípade integrácia.

Opri sa o mna 2013 Mloci foto Katarina Oresanska

Vďaka úprimnej snahe celého organizačného tímu a účinkujúcich hostí sa vstupom do dverí estrádnej sály zrušia všetky rozdiely a zabávať sa bude spolu jedna veľká rodina. „Mentálne a zdravotne postihnutým deťom hendikep v priebehu roka nedovolí pravidelne sa zúčastňovať podobných akcií. Preto vždy pripravíme aj rad sprievodných aktivít, aby sa mohli do programu sami zapojiť a vďaka tomu cítili, že nám na nich záleží. Zážitkom pre všetkých bude prezentácia prekrásnych transparentov i výrobkov klientov zo zariadení a najmä neutíchajúca nálada týchto ľudí. Najväčšou odmenou pre nás je, že si podujatie uchovajú vo svojich srdciach ešte veľmi dlhý čas,“ uviedol Milan Štefánik.

Nechať zabudnúť na akékoľvek bariéry prídu viacerí hudobní hostia. Hymnou podujatia bude skladba Steny s refrénom „prebúrať všetky steny sa dá“ od košickej kapely Nocadeň, no v prípade muzikantov okolo charizmatického speváka Rasťa Kopinu určite neostane iba pri tomto jednom hite. Obrovskú energiu a skvelú zábavu prinesú na pódium Heľenine oči. Najnovší singel STOP z dielne amerického producenta Chrisa Gehringera a ďalšie skvelé piesne zaspieva Michaella. Rockovú náladu rozdajú chlapci z Yelllowe a vďaka detskému folklórnemu súboru Šarišanček nebude chýbať ani ľudová kultúra a vášeň, ktorá k nej neodmysliteľne patrí. To však ani zďaleka nie je všetko…

Opri sa o maa 2013 foto Hrdza foto Katarina Oresanska

Pripravené sú totiž maľovanie na drevo, sklo, tvár, či textil, výroba šperkov, skladacie umenie origami, pohybový workšop – zumba tance s Luciou, výroba transparentov a odmenou pre všetkých budú nanuky. Príjemným popoludním bude sprevádzať moderátor Slavo Jurko.

„Keď sme počas prvých dvoch ročníkov videli obrovskú silu, ktorá spojila mentálne a telesne postihnutých so zdravými deťmi, vzájomná ľudskosť a spolupatričnosť nás chytila všetkých za srdce. Nech má teda každý z nás možnosť v živote vysloviť, ako my v nedeľu, rovnaké heslo „Opri sa o mňa“, a rovnako ho začuť vtedy, kedy to najviac potrebuje,“ dodala Gabriela Bačová z OZ Oco, mama a ja.

Benefičné, multikultúrne a náučné podujatie s názvom „Opri sa o mňa“ pre  zdravotne a mentálne postihnuté deti zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja začína v estrádnej sále PKO Čierny orol v Prešove 30. marca o 14.00 hod.

opri-sa-o-mna-2014

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Katarína Orešanská
Video: Igor Kolesár