Benefícia Opri sa o mňa ponúkla atmosféru veľkých koncertov.

Tretí ročník benefičného podujatia Opri sa o mňa sa niesol v znamení úprimnej radosti zdravotne a mentálne postihnutých detí zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja.

Vďaka Občianskemu združeniu Milan Štefánik a OZ Oco, mama a ja zažili nádherné popoludnie, počas ktorého sa v estrádnej sále PKO Čierny orol v Prešove zabavil naozaj každý.

Opri sa o mna 30.3.2014 PO Foto 1 Katarina Oresanska

Spevu a tancu neodolal v nedeľu nikto! Tanečnú náladu odštartovala Zumba s Luciou, na ktorú nadviazali kapely Odtiaľ potiaľ a The Fusion. Ďalšie zážitky rozdali Michaella, detský folklórny súbor Šarišanček a energiu v publiku vygradovali Heľenine oči s Nocadeň.

„Veľmi milo sme ostali prekvapení tým, koľko ľudí sa v PKO Čierny orol stretlo, pretože až tak vysokú návštevnosť sme naozaj nečakali. Na druhej strane nás to teší a iba potvrdzuje, že robiť takéto akcie má zmysel. S nadšením sme si užívali momenty, keď sálou duneli slová piesní, ktoré deti poznali naspamäť, jednoducho atmosféra veľkých koncertov,“ nadchla sa Gabriela Bačová z OZ Oco, mama a ja.

Popri koncertoch sa tešili veľkému záujmu aj tvorivé dielne. Všetky deti si mohli vyskúšať maľovanie na drevo, sklo, tvár, či textil, vyrábali šperky, skladali orgiami a pripravovali transparenty pre kapely. Ich zmysel pre tvorivosť a cit s akým vkladali svoje predstavy do konkrétnych obrázkov, či výrobkov do bodky naplnili zmysel integrácie.

„Naše tvorivé dielne praskali vo švíkoch, maľované tričká zdobili celé schodiská v PKO, ručne zdobené šperky skrášľovali každého, kto im venoval svoju dávku času, drevené predmety dostávali druhý dych, sklenené svietniky menili svoje farby a v sále sa pohybovalo mnoho ručne vyrobených transparentov,“ zhrnula G. Bačová.

Opri sa o mna 30.3.2014 PO Foto 2 Katarina Oresanska

Posolstvom benefičného podujatia Opri sa mňa je búrať bariéry, čo znamená otvárať zdravotne a mentálne postihnutým deťom svet, v ktorom majú k radosti a nezabudnuteľným zážitkom rovnako blízko, ako ich zdraví rovesníci.

V nedeľu sa to v Prešove podarilo… Ďakujeme ľuďom, ktorí robia tento svet lepším už len tým, že napriek nepriazni osudu ukazujú ostatným, ako sa z hĺbky srdca dá tešiť. Budem citovať jedného návštevníka: Peťo, čo bolo dnes mimoriadne na tomto podujatí? A Peter odpovedal: Celé to bolo také mimoriadne, že dnes mimoriadne nezaspím,“ dodala G. Bačová.

Zdroj:: Imrich Makó a Gabriela Bačová
Foto: Katarína Orešanská
Video: Igor Kolesár