Belgičanka SELAH SUE zahraje naživo celej Prahe na radiu City.

Pražské radio City 93,7 FM vysílá už třetím rokem živě odehrané akustické koncerty s nejlepšími českými i zahraničními interprety. Pořad CITY LIVE, který můžete slyšet každý měsíc v odpoledním vysílání Petra Slívy, bude mít 7. prosince, jako dárek posluchačům před Vánoci, hvězdného zahraničního hosta. Toho uvidí a uslyší zpívat naživo velmi zblízka také 10 vybraných posluchačů radia City, kteří si tak užijí neobvyklý zážitek.

Další zahraniční edici CITY LIVE uslyšíte v neděli 7. prosince odpoledne, kdy přijde do studia radia City zahrát živě charismatická belgická zpěvačka SELAH SUE. Předpokládáme, že zazní živě také čerstvá novinka ALONE nebo největší hit THIS WORLD. Čeká vás nevšední rozhovor a svou otázku mohou světové hvězdě položit osobně i návštěvníci ve studiu. Radio City totiž na tuto hudební událost rozdává místenky deseti svým posluchačům.

 „Naší filosofií bylo vždy víc hrát než mluvit a CITY LIVE je dalším krokem, jak dostát sloganu radia City – více hudby, méně slov. Už třetím rokem se na radiu City 93,7 FM hraje pravidelně živě a myslím si, že naši posluchači slyšeli zpívat opravdu zajímavé interprety. Kromě kapely Kryštof a Chinaski zpívali a hráli na radiu City živě i Tomáš Klus nebo Jana Kirschner a exkluzivně jsme přivítali také slavnou Melanii C. A to je jen pár jmen.  Naši videosekci na kanálu YouTube tak obohatila výjimečná videa s nezaměnitelným obsahem, který jinde neuvidíte ani neuslyšíte. Můžeme slíbit, že v našem hledáčku jsou i nadále zvučná a přitažlivá jména a troufneme si dál i na světové hvězdy. Jsme hrdí, že právě radio City je první, které hostí přímo ve svém studiu živý koncert zahraničního interpreta tak zvučného jména, jakým SELAH SUE určitě je“, říká Bára Lukášová, programová ředitelka radia City.

SELAH SUE 

Selah Sue (vlastním jménem Sanne Putseys, se narodila 3. května 1989 v městečku Lovaň) je belgická hudebnice a skladatelka. V patnácti letech se naučila hrát na akustickou kytaru a začala psát své vlastní písně. Když jí bylo sedmnáct let, jeden známý belgický producent ji požádal, aby zpívala některé ukázky z jeho písní – byla úspěšná, nahrávací společnost Universal jí totiž nabídla smlouvu. Selah Sue odmítla, protože chtěla zpívat své vlastní písně, nikoliv být loutkou producentů. Současně vystoupila jako nejmladší umělkyně na open-song contestu Open Mic-Avond Het Depot v Lovani. Jeho organizátor, zpěvák Milow, si všiml jejího talentu a požádal ji, aby hrála v doprovodném programu. 

Selah Sue se podařilo skloubit hudební kariéru a studium psychologie na Katolické univerzitě v Lovani. Studium psychologie jí prý pomáhá více chápat lidské emoce, což je prvek, o kterém často zpívá ve svých písních. Selah do dnešního dne vystupuje na warm-upech známých umělců v Londýně a Paříži. Často prezentuje převzaté písně Erykah Badu a The Zutons, ale napsala celou řadu svých vlastních songů. Dvě z nich – „Mom“ a „Black Part Love“ zpívá čistě akusticky. Říká o sobě, že je ovlivněna umělci jako Lauryn Hill, MIA nebo Erykah Badu.

Debutové album Selah Sue (z roku 2011) zaznamenalo velký úspěch, když se ho prodalo přes 720.000 kopií, z toho 320.000 ve Francii. V roce 2011 uspěla Selah Sue ve světových hitparádách s hity „Raggamuffin“, „Crazy Vibes“ a „This World“ a ve stejném roce vyhrála European Border Breakers Award (Ebba).

Dne 28. srpna 2012 vydala zmíněné debutové album také ve Spojených státech. To zaznamenalo samé pozitivní recenze, když byla deska stažena více než 400.000x v jednom týdnu. Prestižní magazín Rolling Stone označil Selah Sue jako jeden z objevů roku 2012.

Pořadatelem večerního koncertu v Roxy a partnerem CITY LIVE na radiu City se SELAH SUE je agentura FOURCE ENTERTAINMENT s.r.o.

head_selahsue_2_tw

Zdroj: radio City