Beatshaker: Bristolská legenda RSD (UK) a Koogi (CZ)!

Všetkých priaznivcov (aj) polámaných beatov pozývame v sobotu 4.júna do bratislavského Subclubu na zbrusu novú párty s príznačným názvom BEATSHAKER. Pod zemským povrchom sa bude šejkovať dub, dnb, 2step, dubstep a breakbeat, takže na svoje si príde asi každý.

 Z Anglicka sa predstaví priekopník bristolskej scény, dj a producent Rob Smith, ktorý si od roku 2009 hovorí RSD (svoje posledné veci vydal na labeloch Punch Drunk, Ear¬wax a Tec¬tonic). Pohodlne kombinuje valcovanie sub-tažkých rytmov dubstepu a nevyčerpateľnú energiu melódií. Rob Smith bol polovica legendárneho projektu Smith & Mighty (vznikli v roku 1987(!)), členom More Rockers, ale spolupracoval aj s Massive Attack.

Smith & Mighty sa dodnes považujú za inovátorov triphopu, ktorým sa Bristol preslávil. S ohromnou diskografiou a množstvom projektov je Rob Smith jednoducho legenda. (https://www.myspace.com/dubrockers)

Českú dnb scénu zastúpi jeden z najskúsenejších a najznámejších djov u našich susedov – Koogi. Na scéne funguje už viac ako 15 rokov. Založil server a v roku 1998 začal napr. spolupracovať s kultovou hudobnou skupinou Ohm Square a zúčastnil sa ich európskeho turné.V tomto období vznikajú jeho prvé produkcie pre labely Cucumber Records, Universal a MFS.

Doprevádzať ho bude slovenská MC LINDEE (Linda Hammelová), ktorá vystupuje hlavne s dnb djs. Považuje sa skôr za vokalistku než klasickú MC. Okrem moderovania v pražskom Rádiu1, naspievania piesní do reklám a k slovenským a českým filmom sa venuje spolu s českým dj Nailerom a slovenkým Juniorom projektu Red Bull Music Academy. (https://www.shadowbox.cz/koogi/) (https://www.radio1.cz/lindahammelova)

Dj Fedor posobí na česko-slovenskej tanečnej scéne od roku 2000. V nitrianskom klube Stará Pekáreň sa zapísal do historie akciami Elektoclash, Pink Punk alebo Simple Sample.Tiež je spolutvorcom open air festivalu Rotor Jelenec. Momentálne je rezidentom v pražskom Paláci Akropolis, kde organizuje klubovú noc Simple Sample. Jeho precíznu mixáž dopåňa vokálom a ostrým crossfaderom. Z jeho setov je cítiť obrovskú energiu a neopúšťajúci kontakt s publikom. (https://www.idj.cz/fedor/)

Predstavitelia Breakbeat.cz , duo Kapsak aka djs Kaplick a Saku, predvedú to, na čo sme u nich zvyknutí. Veria, že čerstvosť breakbeatu je práve v jeho rôznorodosti. Organizujú párty v pražskom klube Cross a dj Kaplick je tiež rezidentom breakbeatovej noci Breaksome v pražskom klube Roxy. Spolu s Josefom Sedloňom na Radiu1 Kaplick pripravuje breakbeatovú reláciu Breakbeat Conference. Kapsak na jednom pódiu vystúpili s djs ako Freestylers, Adam Freeland, Krafty Kuts, Aquasky vs Masterblaster, Dj Hyper, Tayo, B.L.I.M., Elite Force and many more. (https://www.breakbeat.cz/)

O vizuálny zážitok sa postarajú bratislavskí AKASHA VJS s viedenskou LUMcartel. Špeciálna projekcia bude ako na stage-i tak i v priestoroch na sedenie. Budú pre Vás taktiež pripravené free fruits plus prekvapenie. Nenechajte si ujsť akciu plnú zvukových a vizuálnych zažitkov, na ktorú ako dúfame len tak ľahko nezabudnete. (https://www.facebook.com/pages/VJs-Akasha/306977397649?sk=wall)


https://www.facebook.com/event.php?eid=113123738772330

https://www.subclub.sk

Beatshaker

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET