Beáta Dubasová a skupina Voising naspievali a´cappella verziu hitu Vráť mi tie hviezdy!

Unikátne spojenie hlasov! Vokálna skupina Voising si zaspievala s legendou slovenskej populárnej scény Beátou Dubasovou. Na jednom pódiu sa stretli na Reprezentačnom plese v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Výsledkom je jedinečná verzia megahitu Vráť mi tie hviezdy a spontánny klip priamo z pódia!

Kapela Voising nepoužíva žiadne nástroje, len svoje hlasy. Funguje v zložení Viktor Nižník – tenor, Veronika Oláh Šebeňová – alt, Milena Čief Majerová – mezzosoprán, Tomáš Benjamín Nižník – beatbox/perkusie, Rado Tomeš – bas, Katarína Fojtíková – soprán. Všetci členovia sa zhodujú, že tvorba speváčky Beáty Dubasovej ich sprevádza doslova celý život.

„Pamätám si, ako som ešte v škôlke počúval platňu Peter, Vašo a Beáta deťom, ktorú si aj dnes púšťa naša speváčka Katka s deťmi v ľudovej škole. Takže je určite nadčasová. Z tejto platne si spomínam na pieseň Pes a mačka. Beátina tvorba bola súčasťou mojej kariéry celý život. Mne sa splnil sen, keď sme si mohli s Beátkou Dubasovou zaspievať,“ prezradil frontman kapely Viktor Nižník.

Pieseň Vráť mi tie hviezdy si Voising spolu s Beátou Dubasovou nacvičili za pár minút a to v hlučnom prostredí plesu, kde sa ledva počuli.

„Je nám veľkou cťou, že sme sa mohli osobne stretnúť s hudobnou hviezdou Beátou Dubasovou. Na naše vystúpenie na plese v Podunajských Biskupiciach sme sa veľmi tešili, no plnými dúškami sme si užili aj vystúpenie pani Dubasovej. Počas celého vystúpenia sme v zákulisí spievali jej piesne, vymýšľali druhé hlasy, hľadali tie správne harmónie. Vtedy nám napadla myšlienka osloviť ju a zaspievať si spoločne jej najväčší hit Vráť mi tie hviezdy. Pani Dubasová je naozaj veľká profesionálka a tešíme sa, že s týmto nápadom súhlasila,“ opisuje spoluprácu speváčka Veronika Oláhová Šebeňová.

K piesni vznikol aj spontánny klip, pri ktorom kapele pomohla moderátorka večera Karin Haydu. 

„A´cappella arranžmán sme vytvorili priamo na mieste a klip sme nakrútili na prvú ostrú. Veľké poďakovanie však patrí moderátorke Karin Haydu, ktorá video natočila a zorganizovala všetkých ľudí v miestnosti. Predsa len ples bol v plnom prúde a ľudia sa perfektne bavili. Vďaka Karin však na pár minút celá miestnosti stíchla a my sme pred zrakmi divákov mohli video natočiť. Bolo to veľmi milé,“ s úsmevom hovorí Veronika Oláhová Šebeňová.

Kapela Voising je v zimnom období vyťažená koncertovaním, najskôr na vianočných trhoch a teraz na plesoch.

„Akcie plesového charakteru máme veľmi radi. V našom repertoári máme piesne, ktoré sú ideálne pre tanečný parket. Keď spievame na plese neskoršie večer, tak to je vždy veľká zábava. Pre nás, ale hlavne pre hostí, ktorí majú v tej chvíli už náladu a veľmi radi tancujú a zabávajú sa,“ teší sa z plesovej sezóny Viktor Nižník.   

Voising nedávno vydali debutový album Všetko má svoj čas, ktorý je historicky prvým a´cappella albumom s autorskými piesňami na Slovensku. Okrem tvorby nových autorských piesní sa skupina aktuálne pripravuje na jarné turné, kde predstaví piesne z nového albumu Všetko má svoj čas. Zároveň album pokrstí priamo na koncertoch. Album nájdete na všetkých streamovacích platformách https://share.amuse.io/album/voising-vsetko-ma-svoj-cas

Link na klip Vráť mi tie hviezdy: https://www.youtube.com/shorts/dLpWytOImwo

WEB: www.voising.sk
Facebook: https://www.facebook.com/VoisingSK
Instagram: https://www.instagram.com/voising.sk/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@voisingsk?_t=8hDIhM8gWIL&_r=1
YT: https://www.youtube.com/@voisingsk
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4yC5uKmr2VEBvvPQIRi5e8

Zdroj: NK Factory
Foto: Voising