Bazilišek Divokého Billa má skvelé ohlasy a vychádza tiež ako 2LP

Divokej Bill oslavuje tohtoročné štvrťstoročie svojej existence ako sa na kapelu s takou bohatou albumovou i singlovou históriou a početnou fanúšikovskou základňou patrí. Oslavy sprevádza hitmi nabitá šnúra 25tich koncertov pod holým nebom a nový album Bazilišek, ktorý sa po svojom májovom vydaní na CD a v digitálnej forme dočkal v týchto dňoch tiež vydania na 2LP. Dvojvinyl je už v predaji nielen v hudobných obchodoch, ale tiež priamo na koncertoch Divokého Billa. Vydanie 2LP sprevádza ďalšia lahôdka pre fanúšikov – bonusová skladba The Dark King, ktorú okrem vinylu a CD nájdete od 30. júna aj v digitálnych servisoch.

Pieseň The Dark King vznikla na podnet Petra Kubíka a Lukáša Paříka, keď sa ich film Princezná zakliata v čase 2 začal prekladať do angličtiny kvôli distribúcii do zahraničia. Poprosili sme Jamesa Harriesa, aby nám pomohol s prekladom pôvodnej skladby Temný král a s vedením v rámci angličtiny. Nakoniec z toho vypadol spoločný song. Dali sme ho na album ako utajený track a odmenu pre tých, ktorí si kúpili klasické CD. Teraz je už od 30. júna na všetkých streamovacích platformách a tí, ktorí si zadovážia 2LP Bazilišek, nájdu pecku The Dark King samozrejme i tam. Sme zvedaví, ako sa bude ľuďom páčiť,“ komentuje bonusové prekvapenie gitarista Billov Roman Procházka. 

Ak budú ohlasy také, aké doposiaľ žne turné 25 i sám Bazilišek alebo len“ dokumentárny videoklip k songu Nostalgie (http://y2u.be/kvDXF3u72W4), majú sa Billovia na čo tešiť. Viac než výstižne o tom vypovedajú tisícky spokojných fanúšikov, ktorí navštívili doposiaľ odohrané zastávky narodeninového turné, i recenzie Baziliška v hudobných médiách. Príkladom je 85% v magazíne Headliner s podtitulom „Divokej Bill oslavuje štvrstoročie existencie jedným zo svojich najsilnejších albumov” či 8/10 na musicserver.cz, kde sa okrem iného dočítate, že „Bazilišek môže byť kľúčovým albumom v kariére Divokého Billa“.

„Ako hovorí moja mama: ‚Tešíš sa? Tak sa neteš a ono sa to podarí!Bolo ťažké netešiť sa, ale teraz presne tieto pocity zažívam s novým albumom aj s turné. Bral som to tak, že pre to urobíme maximum vrátane naozaj zodpovednej prípravy, a ono to potom proste nejako dopadne. Zatiaľ to vyzerá dobre! Na oboje sú naozaj skvelé ohlasy, prichádza veľa ľudí, spievajú, tancujú a nám sa hrá skvelo. Nálada v celom tíme je parádna, my všetci sme za to vďační a užívame si to,“ vyznáva sa frontman Vašek Bláha a jedným dychom dodáva: „Je za tým všetkým samozrejme množstvo práce ako kapely, tak i manažmentu, a určite i trochu šťastia. Je to vlastne také zúročenie celých tých 25 rokov našej existencie. Som rád, že sme vydržali! Bola to a dúfam, že ešte veľmi dlho bude – jazda!

Naskočiť do rozbehnutej “mašiny”, ktorú zo strojvodcovskej kabíny kočíruje divoká osemhlavá partia, môžete počas celého leta na niektorej z ďalších zastávok turné 25, ktorých kompletný zoznam vrátane možnosti nákupu vstupeniek nájdete tu. Navyše si môžete zarezervovať v kalendári dátum 19. január 2024, kedy celý rok osláv 25. výročia existencie Divokého Billa vyvrcholí špeciálnym koncertom v pražskej O2 aréne. Pre viac informácií a aktualít sledujte www.divokejbill.cz a sociálne siete kapely, Facebook a Instagram.

Zdroj: TS