Bassmission Open Air 19: Splinta!

Pre všetkých priaznivcov lámaných beatov pripravila Bassmission Crew dalšie už 19ste pokračovanie obľúbenej dnb noci pod názvom BASSMISSION OPEN AIR. Odohrá sa v sobotu 21.7.2012 v prírodnom prostredí Rybárskej Bašty v Bánovciach nad Bebravou.

Chutný kokteil Drum and Bassu Vám tento krát naservíruje rakúsky DJ a promotér legendárnej THERAPY SESSION AUSTRIA v jednej osobe – SPLINTA. O jeho aktivitách na rakúskej scéne a djských schopnostiach si môžete prečítať bližšie v jeho profile, ktorý Vám teraz prinášame:

Splinta aka Paul Velicky sa dostal k Drum & Bassu v roku 1999: Všetko to začalo spolu so svojím dlhoročným kolegom Chinch-om v slávnom Viedenskom klube Flex. Tu sa Splinta dostal do kontaktu s Drum & Bassom vôbec prvýkrát. Čoskoro nato si Splinta, Chinch a ich maďarský priateľ Dene kúpili svoj mixpult a začali trénovať svoje zručnosti. Postupne prichádzali ich prvé bookingy. Na začiatku roku 2002 jeho najbližší priatelia založili [static echo] crew. Hneď na to vzniká ich pravidelná klubová akcia pod názvom «fluid» Drum & Bass. Tento večer štartoval vo viedenskom klube Masive, neskôr sa presťahoval do legendárneho klubu Couchuc. V polovici roku 2003 sa Splinta rozhodol usporiadať svoju prvú väčšiu Drum & Bassovú párty v spolupráci s Dylanom a Robyn Chaos z Veľkej Británie. To bol okamih, kedy sa všetko začalo valiť ….. Víkendové Drum & Bass session v klube Couchuc dostávali lepšie a lepšie meno a Splinta sa pri jeho setoch naučil komunikovať s davom. Svoje sety vie perfektne zladiť v závislosti na akej party práve vystupuje. Na komornejších partys splinta s radosťou hráva melodický funky a liquid Drum & Bass. Preferuje producentov ako Pendulum, Subfocus, Phetsta, Sparfunk, Fresh a celkovo tracky podobného razenia. Ale keď sa dostane na party akou je napríklad Therapy Sessions – je schopný zadeliť nekompromisné melódie producentov ako napr. Dylan, Technical Itch, SPL alebo tiež od Zubcora, čo nás privádza priamo k ďalšiemu bodu jeho kariéry. Koncom roka 2003 sa stretol Splinta a Zubcore prvýkrát. Rýchlo Zubcora začlenil do [static echo] crew, čo sa nakoniec ukázalo ako veľmi dobrý krok pre všetky ich aktivity. Títo dvaja chalani momentálne organizujú jednu z najväčších Drum and Basových party v Európe – Therapy Sessions Austria (krvavé divadlo vo Viedni) samozrejme spolu s Dylanom a jeho manželkou Robyn Chaos. Mená ako Technical Itch, Dylan, Noisia a Limewax, Raiden, Concord Dawn, Spor, Robyn Chaos a rôzne iné (vymenovali sme aspoň niektoré) sú lákadlom do viedenskej Arény každé tri mesiace. Therapy Sessions Austria začala svoju éru koncom roka 2005 a dnes je jedna z najvýznamnejších dnb nocí v Rakúsku a v strednej Európe. Tým Splinta dostal možnosť získať viac a viac pozitívnu spätnú väzbu od skutočných velikánov Drum & Bassu … Miluje keď ľudia tancujú a presne to je dôvod, prečo sa stal DJom. „Veľmi dôležitou vecou pri mojom hraní sú žiariace oči ľudí. Najlepší spôsob ako to dosiahnuť je dať im skladby ktoré sa ľuďom páčia. Zmiešajte tie správne veci a môžete doviesť každý dav k úplnej šialenosti. Netajím sa tým že chcem byť dobrý DJ. Nie som DJ čo hrá iba veci, ktoré sa mi páčia. Samozrejme mám rád väčšinu skladieb čo hrám, ale hrám ich hlavne pre ľudí, nie pre mňa“, povedal Splinta v rozhovore na začiatku roka 2005. V jeho setoch buďte pripravení na plné zaťaženie, fantastické melódie a dubplejty.

Členovia [static echo] crew: Atex, Bacchus, Chinch, Menace, Monsun, Splinta, Zubcore
Vplyvy: Breakbeat Kaos, Ram, Viper, Technique, Virus, Bingo, C.I.A., Hospital, Metro, Brigand, Metalheadz, Freak, Renegade Hardware, Offkey, DSCI4, atď …

https://www.static-echo.com/#
https://www.myspace.com/splinta4staticecho

Ďalej vystúpi zakladateľ Spriral Crew a organizátor Download Festivalu DJ KUBO. Trident Crew bude reprezentovať dvojica djs PAPLON a LSDJ spolu s MC BRUSHom.  Hosťujúcu Bassmission Crew zastúpia jej otcovia BYTO a PIATOK spolu mladším „bassmission bratom“ CESTOM. O nekompromisný záver sa postará duo THE FREAKS. Čaká na Vás aj príjemná čajovňa s posedením kde sa budete môcť zrelaxovať pri kvalitnej selekcii dubstepu a liquid funku. Celé toto šialenstvo vypukne o 21:00 a trvať bude minimálne do 5tej hodiny rannej… . Dúfame že počasie nám bude priať a všetci si ho užijeme plnými dúškami tak ako sa patrí… ☺

BASSMISSION Open Air 19
Sobota – 21.07.2012
Areál Rybárska Bašta
Bánovce nad Bebravou
Start: 21:00
End: 5:30
Entry: 3,50 EUR

https://www.facebook.com/bassmission
https://www.bassmission.sk
Maie Stage:
SPLINTA [static echo.at]
KUBO [spiral.sk]
LSDJ [trident.sk]
PAPLON [trident.sk]
BYTO [bassmission.sk]
PIATOK [bassmission.sk]
CESTO [bassmission.sk]
THE FREAKS [inspire minds.sk]
MC BRUSH [trident.sk]
2nd STAGE – TEA ROOM
Dubstep and Liquid Funk Selection
MASSIVE SOUND and LIGHT * GREEN LASER * 2x VIDEOPROJECTION * DECOS

Bassmission open air 19_800.jpg

Zdroj: Bassmission
Publikoval: Redakcia GREGI.NET