Basshaze: Soulside Session Slovakia! Drum&bassové slečny Emma G (UK) a MC Tali (NZ) spolu na Slovensku.

Klubová noc Basshaze pripravila fanúšikom drum&bassu nezabudnuteľný hudobný darček. Na Slovensku sa v sobotu 13. decembra po prvýkrát uskutoční pravá drum&bassová SOULSIDE SESSION!

Dievčenská dvojica Emma G (UK) a MC Tali (NZ) predvedú v bratislavskom Klube Dole fantastické spojenie soulful/liquid/deep drum&bassu s vokálom a skvelými textami plnými pozitívnej energie. Zavŕšia tak svoje európske turné, ktoré sa pravdepodobne tak skoro nezopakuje.

Osudové stretnutie na Zálande

Dj Emma G a MC Tali sa prvýkrát stretli v backstage na koncerte novozélandského projektu Shapeshifter a hneď vedeli, že si budú rozumieť. Spájala ich láska k soulful & deep drum&bassu a obe sa chceli pričiniť o to, aby pozícia žien na drum&bass scéne bola stále silnejšia. Vtedy dostali nápad dať dokopy mixovaný set, do ktorého Tali spieva a rapuje texty, ktoré špeciálne pre túto príležitosť sama píše. Tieto úspešné mixy nazvali Soulside Sessions a získali si po celom svete veľké množstvo fanúšikov. Práve na ich veľký záujem sa rozhodli, že zorganizujú tour po Európe.

Emma G 1

Keď fanúšikovia veľmi chcú, všetko je možné

Promotérov čakal ťažký organizačný oriešok, keďže Emma G žije v Londýne a Tali na Novom Zélande, obrátili sa na fanúšikov cez Kickstarter projekt, v ktorom im sľúbili, že ak sa Tali zložia na spiatočnú letenku na Nový Zéland, odohrajú v Európe čo najviac vystúpení v rámci vôbec prvej Soulside Sessions on tour. Ich pomoc ocenili aj darčekmi ako špeciálne osobné venovania prostredníctvom videa, ich mixov, limitovanú edíciu Soulside Sessions slipmatov či ručne písaný text od Tali podľa vlastného výberu z ich mixov.

“Emma G už raz na Slovensku bola. Na moju SIGNAll_FM NIGHT sa však vtedy nepodarilo dostať Tali. Vystupovala tu teda s ďalšou skvelou vokalistkou Collette Warren (UK) a ľuďom sa táto kombinácia veľmi páčila. Odvtedy som s Emmou G v kontakte, stretli sme sa niekoľkokrát aj v Londýne, alebo na festivale Sunandbass na Sardínii a keď začali s Tali plánovať túto tour, hneď oslovili aj mňa, pretože o Soulside Session na Slovensku sme sa bavili už dávnejšie a toto bol jeden z mojich hudobných snov, ktorý sa konečne splní. Okrem toho si s Emmou hudobne skvelo rozumieme, takže to bola len otázka času.” hovorí rezident Basshaze Lixx, ktorý tak Bratislavu zapísal na zoznam miest, kde sa Soulside Session uskutoční.

MC Tali 1

Veľký príbeh a splnený sen

“Emma G bola kedysi populárna house djka na Novom Zélande, no potom sa presťahovala do Londýna, kde ju očaril drum&bass. Má fantastickú soulful selekciu plnú emócií a melódií, do ktorej dokonale zapadá Tali so svojím spevom. Práve Tali je veľkým ťahákom, pretože na drum&bassovej scéne má veľký rešpekt a patrí medzi top umelcov v tomto žánri. Ako prvá žena vydala svoj vlastný drum&bassový album, preto jej všetci hovoria ‚First lady‘. Počas svojej dlhej a bohatej kariéry spolupracovala s množstvom zásadných mien na scéne a 

prelomovým bol práve kontakt s Roni Size-om, šéfom bristolskej Full Cycle crew,” pokračuje Lixx. “Ja za úspechom Soulside Sessions vidím kombináciu celej tejto energie, ktorá je za tým s perfektnou selekciou Emmy G, z ktorej je jednoznačne cítiť ten ženský element a fantastického spevu Tali, ktorá do každého mixu pridá svoj odkaz, čo je cenná pridaná hodnota. A povedzme si rovno – dve baby na pódiu, ktorým to spolu ide absolútne skvelo – to je niečo, z čoho má každý dobrý pocit,” dodáva.

Emma G a MC Tali

Každá je iná, no zároveň majú veľa spoločného. Obe pochádzajú z Nového Zélandu a spája ich hudba. Zatiaľ čo Emma G bola doma na Novom Zélande úspešnou house dj-kou, Tali vyrástla cez hip-hop a drum&bass na vôbec prvú drum&bass lady s vlastným albumom. Nahrávala a vystupovalasnáď so všetkými drum&bass legendami a jej cesta je taká zaujímavá, že by si zaslúžila niekoľko ďalších strán čítania. Obe išli za svojím snom do UK, čo v ich prípadne znamená sťahovanie cez pol sveta. Emma dnes žije drum&bassom v Londýne, zatiaľ čo Tali striedavo pôsobila v UK a na Novom Zélande, kam sa napokon pred dvoma rokmi vrátila.

Obe sú na hudobnej scéne aktívne rôznymi spôsobmi, no ich cesty sa zišli práve na Novom Zélande v backstage na koncerte ich spoločného kamoša Shapeshifter. Vďaka ich spoločnej láske k hudbe vznikol prvý mix Soulside Sessions, ktorý odštartoval sériu úspešných setov. Tie dnes majú tisíce fanúšikov po celom svete. Zažiť to naživo bude silné!

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/160923350″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Špecialitkou tohto večera bude aj vystúpenie dja Rast S spolu so saxofonistom Martinom Saxom. Za mixpultom napokon všetko doplnia Svetlux a rezident Lixx.

BASSHAZE presents Soulside Sessions @ Dole
December 13, 2014 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
DJ EMMAG ( U K ) & MC TALI ( N Z )
Rast S (SK) & Martin Saxo (SK)
Svetlux (SK)
Lixx (SK)

Vstup:
22:00 – 24:00 3€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 2€
Event: www.fb.com/events/700741690033534

PLAGAT 1_Basshaze_december 2014

Zdroj: klub Dole