Basshaze: Je vhodný čas pre drum&bass!, odkazuje Malaky (UK).

Drum&bassová noc BASSHAZE bude v apríli venovaná liquidfunku a rolujúcim soulful beatom. Soundsystém pod blikajúcimi ledkami v Klube Dole prevetrá britský producent Malaky, ktorého zahraničné portály a médiá označujú za umelca, ktorého sa v budúcnosti oplatí sledovať.

Jeho premiérovú návštevu na Slovensku v sobotu 26. apríla podporí svojimi setmi aj mladá drum&bassová slečna Changing Faces z Piešťan, pán atmosfér Redface, nováčik Dome a rezident Lixx.

“Som potešený, že budem hrať na Slovensku a ďakujem za príležitosť. Vystupovať mimo UK je pre mňa veľká česť a som šťastný, že moja hudba sa dostáva k širšiemu publiku. Tešiť sa môžete na hlboké basy a rolujúce beaty, sem tam okorenené nejakým tým bangerom,” odkazuje Malaky, ktorý momentálne čaká na niekoľko releasov, medzi ktorými sú dva tracky s MsDos na dvanásťpalcoch pre vydavateľstvá Soul Deep a Criterion. Okrem toho sa jeden jeho track objaví aj na release k 15. výročiu labelu Fokuz. Malaky hudobne vyrastal v prostredí jump-upovej scény v Leicestri blízko Birminghamu, no inšpirácia hudbou ľudí ako LTJ Bukem, Goldie, Calibre, či Marcus Intalex ho priviedla práve na chodníček, ktorý dnes nazývame liquidfunk. Nie je tomu tak dávno, čo si jeho producentské skills všimli práve u Good Looking Records a vinylový release bol na svete. Na svoje konto si zatiaľ pripísal zárezy na značkách ako Fokuz, SoulDeep, či Celsius a tým ani zďaleka nekončí. “Verím, že leto mi prinesie čerstvú inšpiráciu a kopec nových trackov. Je skvelé, že o mne hovoria ako o niekom, koho hudba stojí za sledovanie. Je to niečo, čo som si nikdy ani len nepredstavoval. Som naozaj rád za podporu, ktorá sa dostáva mojej hudbe a je to niečo, čo ma posúva dopredu. Práve teraz je na scéne veľa dobrých nových producentov, rozhodne sú to skvelé časy pre drum&bass,” dodal Malaky.

[ MALAKY / UK ]

Angličan Malaky žije nedaľeko Birminghamu v meste Leicester. Produkcii vlastných trackov sa venuje seriózne posledných pár rokov, no korene toho všetkého siahajú oveľa hlbšie do histórie. Zaujímavú hudbu objavil už ako malý vďaka bohatej zbierke platní svojho otca, ktorá ponúkala aj skvosty ako New Order, či Public Enemy.

Malaky

Potom prišlo teenagerské hranie na gitaru v rôznych kapelách a neskôr 90’s hip-hop. Nakoniec to bol však jeho brat, ktorý ho posunul práve k drum&bassu. Vďaka nemu objavil legendy ako LTJ Bukem, Goldie, či Roni Size. To však už bolo v období, keď Calibre reprezentoval jeho typický soulful liquidfunkový zvuk a práve toto Andymu učarovalo. Roky pokusov a neúspechov v domácom štúdiu vyústili do producentských skills, vďaka ktorým si ho po jeho prvotných releases všimol sám LTJ Bukem a po krátkom telefonáte bol release u Good Looking Records dohodnutý. Nakopnutý týmto úspechom začal Malaky na sebe makať ešte viac a od svojho debutu v roku 2012 stihol vydať tracky aj u značiek ako SoulDeep, Fokuz, Celsius, alebo Liquid Drops. Jeho hviezda ešte len vychádza, v pláne má množstvo ďalšej sólo produkcie, aj spolupráce s ľuďmi ako Command Strange, či MsDos. Po prvýkrát svoj fresh sound predstaví na Slovensku práve v rámci klubového konceptu BASSHAZE.

[ CHANGING FACES ]

Ak sleduješ slovenský drum&bass, meno Changing Faces ti pravdepodobne neuniklo. O tejto mladej producentke doteraz nebolo veľmi počuť, no posledné mesiace to zmenili. Fakt je ten, že v Piešťanoch vylepšuje svoj sound už nejaký ten piatok, čo si všimli aj u holandskej značky Celsius. Práve tam sa totiž objavili tento mesiac jej spoločné tracky s angličanom Macca. Eminou inšpiráciou sú aj mená ako Command Strange, S.P.Y., Lenzman a Hybrid Minds, ktorých hudba určite nebude chýbať v jej sete.

[ LIXX ] 

Viac, ako 14 rokov aktívny na scéne, dlhoročný dj, autor drum&bassovej show SIGNAll_FM, aj rovnomennej klubovej noci a neúnavný milovník dobrej hudby. Aktuálne stojí aj za novým klubovým konceptom BASSHAZE v bratislavskom klube Dole. Očakávať od neho môžte selekciu soulful liquidfunku prekladaného deepovým drum&bassom.

[ REDFACE ]

Úlohu opening dja zvládnu len skúsení djs, ktorí vedia, ako na to. Redface, milovník atmosfér a melódií v kombinácii so zlomenými beatmi známy aj z on-stage spolupráce s hudobníkom Remom tentokrát na BASSHAZE odohrá sólový set, ktorým v klube odštartuje ten správny vibe.

[ DOME ]

Klubový koncept BASSHAZE dáva priestor aj nováčikom na poli djingu. Tentokrát pricestuje Dj Dome z Trenčína, aby odprezentoval svoj pohľad na drum&bass.

BASSHAZE w. Malaky (UK)
April 26, 2014 / Saturday
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
Entry: 5€
★ M A L A K Y ( U K )
★ Changing Faces (SK)
★ Lixx (SK)
★ Redface (SK)
★ Dome (SK)
Event: www.fb.com/events/227692477432188

PLAGÁT_Basshaze_apríl 2014

Zdroj: klub Dole