Bassblast crew a B&R predstavujú prvú zo série párty Bassblast Drum & Bass Nights 1.

Bassblast DNB nights sú nové klubové noci pre milovníkov tanečnej elektronickej hudby, drum & bassu a pridružených žánrov bass music ako dubstep, trap a pod.

Na úvodnej akcii vystúpi slovenská DJská a producentská špička na čele s najúspešnejším interpretom L Plusom, ktorého netreba detailne predstavovať. L Plus, ktorý tento rok zabával viac ako 8000 baviacich sa ľudí na festivale Grape a so svojou hudbou precestoval celý svet, predstaví svoje nové EP One tonne of bass vydané na anglickom vydavateľstve Technique recordings. L Plusove úspešné EP sa zaradilo do top 100 najpredávanejších EPs v Beatport charte. Doplnia ho ostrieľaní DJi ako aj mladé talenty, jeden z najobľúbenejších party showmanov DJ Kukurica, ktorý na scéne pôsobí viac ako 13 rokov, Nekris z Bassizm crew, Mindxtension, Skar či mladá DJka Nástroj Skazy. Tešiť sa tak môžete na naozaj pestrú nádielku bass music, od deepovejších trackov, cez tvrdý neurofunk, melodické dancefloor hity, drumstep až po najtvrdšie hardcore odnože dnb, či crossbreed.

Pre kvalitný audiovizuálny zážitok je pripravená aj novinka 2D / 3D dekorácie, lasers a trojrozmerné UV aktívne inštalácie. Party Bassblast budú plné nielen kvalitnej hudobnej produkcie, ale aj toho najlepšieho z moderného výtvarného umenia, vyzdobené budú napríklad nadrozmernými grafikami (2x2m) od Michaela Winklemana z U.S.A.

VIZOS-s-popisom2

Bassblast DNB Night 1 sa uskutoční v novom klube Podzemie. Klub ktorý patrí najznámejšiemu slovenskému rapperovi Egovi a kapele Podzemgang prešiel kompletnou rekonštrukciou, môžete čakať výrazne krajší, útulnejší a väčší priestor. Kompletnú zmenu interiéru, osvetlenia, novinkou sú aj akustické prvky pre čo najlepší hudobný zážitok, strop podniku je pokrytý akustickým (dierkovaným) sádrokartónom s odhlučnením atď. Pre návštevníkov z iných miest je ideálna aj poloha – necelých 10 minút chôdze od vlakovej a autobusovej stanice, či veľké parkovisko priamo pred klubom.

Tešíme sa na atmosféru, ktorú spolu vytvoríme 14. Novembra 2015 v klube Podzemie na Bassblast DNB Night Vol. 1

Facebook event: https://www.facebook.com/events/731304060336361/

DJs / Producers:

L Plus (Technique Recordings UK, SR)

Slovenská drum and basová hviezda, ktorá sa venuje produkcii a DJigu od roku 1998, kedy na Univerzite Architektry založil DJ crew Trademark. Za tú dobu sa vypracoval na jedného z najrešpektovanejších producentov nielen na Slovensku, ale aj v Európe.

L-Plus-live

Ako ďalší logický krok po DJingu prišla produkcia vlastnej hudby, a práve tá dostala L PLUSa do najrešpektovanejších anglických vydavateľstiev a na veľké svetové festivaly.

V roku 2008 vydal EP na jednom z najvýznamnejších D&B labelov na svete, Viper recordings (kde vydávajú mená ako Camo & Krooked, Matrix & Futurebound). Jeho tracky hrali vo svojich setoch hviezdy ako Crissy Criss ( BBC Radio1), Dirtyphonics, Prototypes, Aphrodite či otec DnB DJingu Andy C, ktorý zaradil jeho skladbu Middle east sun na CD výberovku Nightlife 4.

O Larryho prejavili ihneď záujem vydavateľstvá v UK, USA a Nemecku. Napokon sa udomácnil v rešpektovanom lejbli Technique Recordings (vlastnia Drum Sound and Bassline Smith), na ktorom vydáva jedno úspešné EP za druhým až dodnes.

L Plus sa svetu predstavil nielen ako šikovný DJ a originálny producent, ale aj ako remixér – Remix rockovej / nu-metalovej legendy Rage Against The Machine sa stal ďalším svetovým hitom z Larryho dielne.

Jeho produkcia a DJing by sa dala definovať ako tanečný drum and bass / drumstep plný energie a pozitívneho náboja. Na rozdiel od iných DJov hrá veselé, melodické párty tracky, ktoré však majú v sebe energiu atómovej bomby. Piešťanské publikum si ho každoročne mohlo vychutnať na festivale Grape, kde svojim talentom a selekciou často ešte nevydaných, exkluzívnych trackov zatienil samotných headlajnerov. V roku 2015 hral spolu s MC Coppa svoj set ihneď po hviezdach Sigma a zabával tancujúci sa dav minimálne 8000 ľudí.

FB: https://www.facebook.com/lplus
SC: https://soundcloud.com/lplus
STYLE: melodic dancefloor drum & bass / drumstep

Príďte si vychutnať to najlepšie čo doma máme.

DJ KUKURICA

Pôsobil na Slovenskej drum&bassovej scéne najskôr ako párty fotograf. V roku 2003 sa prvý krát dostal do kontaktu s gramofónmi v piešťanskom klube 22, kde začal trénovať a po krátkom čase absolvoval svoje prvé verejné vystúpenie. Následne bol prijatý do SIGNAll crew, do ktorej parili aj L PLUS (Technique rec., Viper rec.) a Lixx (SIGNAll_FM). Koncom roku 2004 sa stal víťazom súťaže v DJskej zručnosti – Jim Beam Music Wanted NDB DJ. Tento veľmi rýchly nástup na scénu mu zabezpečil pravidelné hrania v kluboch a na festivaloch nielen na Slovensku. Bol tiež rezidentným Djom viacerých klubov a párty: Beatz v Trnave, Gáléria Duna v Bratislave, Club 22 v Piešťanoch. Dnes už má DJ Kukurica za sebou vystúpenia po boku veľkých mien svetovej dnb scény. Koncom roka 2008 sa náhle vytráca z klubov a festivalov – objavuje sa na akciách už len veľmi sporadicky. V roku 2013 sa však naplno vracia k DJingu už pod značkou [[[Trident.

FB: https://www.facebook.com/djkukurica
SC: https://soundcloud.com/djkukurica
STYLE: mainstream and funky dancefloor drum & bass, neurofunk

NEKRIS (Bassizm.sk)

Nekris sa začal DJingu venovať naplno od roku 2014, kedy založil aj značku BASSIZM pod ktorou sa konajú eventy v Novom Meste nad Váhom. Značka Bassizm zgrupuje technicky náročných DJs známych tým, že pri hraní používajú 3 a viac CD playerov, prepracované technické triky a vychytané double/triple dropy. DJing pre nich teda nie je len púšťanie trackov a zrovnávanie bpm beatov, či dokonale vyskladaný set plný energie a atmosféry, ale v prvom rade plnohodnotné umenie a skillz, ktorým predchádzajú mesiace tréningu a driny. V Nekrisovych setoch môžete počuť hudbu z labelov ako sú Eatbrain, Critical, Ram, Trendkill, Tam Recordings… Ale neopovrhne aj Deep / Inteligent Drum & Bassom.

FB: https://www.facebook.com/bassizm.sk
SC: https://soundcloud.com/nekris/nekris-trident-open-air-promo-mix-2015
STYLE: intelligent technical neurofunk / drum & bass

MindXtension

MindXtension je rodák z Piešťan, okolo roku 2001 ho k Drum and Bassu privádza jeho spolužiak a kamarát, dnes známy ako Ero Drummer. Po historicky prvej dnb párty v Piešťanoch, začiatkom roku 2003 v legendárnom klube 22, sa z neho stáva pravidelný návštevník dnb klubových nocí po celom Slovensku. Stáva sa tak priamym svedkom a živým účastníkom vývoja slovenskej Drum & Bassovej komunity. Po dlhých rokoch vytvárania vlastnej zbierky kvalitných trackov sa v roku 2014 dostáva k DJingu. V jeho setoch možno počuť hlavne energický dancefloor náklad z labelov ako RAM Records, Viper Recordings, či Technique Recordings, no nepohrdne ani tvrdším neurom z dielne Blackout Music NL.

SC: https://soundcloud.com/mindxtension
STYLE: melodic & euphoric dancefloor drum & bass, drumstep/dubstep

Skar

Je nadaný DJ, ktorého sety sú plné moderného tanečného neurofunku / neurotechu, ktorý je riadne groovy, dirty and funky. Jeho obľúbení interpreti sú Audio, Mefjus, Telekinesis, Tzumo, Jade, Emperor, A.M.C., Misanthrop, The Sect, QO, L33, Kutlo, Pythius, Killer Industries, Neonlight, Maztek, BSE atď… Z lejblov sú to Blackout, Eatbrain, Virus.

SC: https://soundcloud.com/fredy-sochul-k/solid-open-air-2015-dj-contest-mix
STYLE: neurofunk drum & bass

Nástroj skazy

Nástroj skazy je mladá DJka zo Smoleníc. Vlastným menom Kristína Lehocká, korá hrá najtvrdšie odnože dramenbejzu prevažne darkstep, crossbreed a hardcore. Jej obľúbení producenti sú: Forbidden society, Hallucinator, Gancher&Ruin, The hard way aka Limewax, Bong-ra a Thrasher …

Facebook event: https://www.facebook.com/events/731304060336361/

PLAGAT

Zdroj: B&R GROUP / BASSBLAST Crew