Barum Czech Rally Zlín 2012: Policia pripravila pre občanov špeciálnu telefonickú linku!

Mezinárodní automobilová soutěž Barum Czech Rally Zlín poutá značný počet diváků, neboť se schází každoročně podél tratě přes dvě stě tisíc nadšených fanoušků rallysportu. Soutěž je tradičně zatěžkávací zkouškou i pro příslušníky Policie České republiky.

Rovněž při letošním dvaačtyřicátém ročníku bude v provozu speciální telefonní linka, na které pracovníci ze zlínského dopravního inspektorátu odpoví na otázky týkající se uzavírek komunikací v souvislosti se soutěží a intenzitách silničního provozu na komunikacích ve Zlínském kraji.

„Policie České republiky věnuje barumce mimořádnou pozornost a velmi rádi se podílíme na organizaci tohoto významného podniku ve zlínském regionu. Akce se týká celého krajského ředitelství, z naší strany bude nasazeno 493 policistů. Samozřejmě máme nachystané všechny záznamové a dokumentační prostředky, abychom zaznamenali všechny řidiče, kteří nedodržují bezpečnost i pravidla silničního provozu a budeme je důsledně řešit,“ uvedl plk. Mgr. Václav Karkoška, vedoucí Územního odboru Zlín Policie České republiky na tiskové konferenci. V loňském roce byla zřízena speciální telefonní linka, kterou hojně využívali nejen návštěvníci zlínské rally. „Rovněž letos budeme tuhle službu návštěvníkům rally a občanům Zlína poskytovat. Na operačním středisku bude od čtvrtku 30. srpna až do neděle 2. září k dispozici telefonní číslo 974 662 662 a na této speciální lince budou k dispozici čtyřiadvacet hodin denně informace o dopravních situacích a komplikacích, které vzniknou v souvislosti s barumkou,“ pověděl Karkoška. Pořadatelé společně s policií upozorňují s předstihem na dvě dopravní komplikace, které se očekávají v průběhu vlastní soutěže. „Jedná se o rekonstrukci čtyřproudové komunikace I/49 v Malenovicích, kde očekáváme zdržení v délce do třiceti minut. Totéž se týká silnice I/55, kde je prováděna mezi Otrokovicemi a Napajedly rekonstrukce mostní konstrukce a provoz bude možný pouze v jednom směru a je řízen světelným semaforem. Pokusíme se zajistit maximálně plynulý provoz. Tyto komplikace se týkají pouze diváků, protože posádky pojedou jinou trasou,“ vysvětlil Václav Karkoška.

Zlínská policie věnuje značnou pozornost i řadě doprovodných akcí v průběhu soutěže v krajském městě a okolí. „Věříme, že se budou fanoušci chovat ohleduplně a nevzniknou nám žádné problémy,“ uzavřel plk. Václav Karkoška, šéf Územního odboru Zlín Policie České republiky.

Zdroj: Barum Czech Rally Zlín