BAD KARMA BOY V NOVEJ SKLADBE SPOJILI SILY S FVLCRVMOM A GLOSUJÚ SLOVENSKÚ REALITU!

Ich prvé dva albumy pozitívne zarezonovali na Slovensku aj v Čechách. Pesničku Dunaj a jej refrén “veľa vody tečie” si tento rok spievali ľudia na festivaloch Grape, Colours of Ostrava aj Tallinn Music Week v Estónsku. Dnes prichádza skupina Bad Karma Boy po dvoch rokoch s novou skladbou Palmy, v ktorej spojila sily s hudobníkom, spevákom a producentom z kapely NVMERI Pištom Kráľovičom, známym aj pod pseudonymom FVLCRVM.

Palmy sú prvým singlom z pripravovaného tretieho albumu Bad Karma Boy, ktorý vyjde budúci rok na značke Slnko Records. Bratislavské trio ňou kriticky glosuje súčasnú spoločensko-politickú realitu na Slovensku, odkazujúc na temné deväťdesiate roky. Atmosféru k hudbe a textu opäť výborne dopĺňa klip od kapelou obľúbeného režiséra Viktora Cicka.

Nová skladba Bad Karma Boy prvýkrát posúva výraznejšie k elektronike. “Keďže sme predtým s elektronikou nepracovali, tak nám v súvislosti s produkciou ihneď všetkým napadlo jedno meno – Pišta Kráľovič. Jeho tvorbu máme veľmi radi a sme zároveň dlho kamaráti. Našťastie sa mu Palmy páčili a tak si po spoločných koncertoch doma aj v zahraničí môžeme povedať, že máme spolu aj pesničku,” hovoria Juraj Marikovič (spev, gitara), Adela Tihláriková (klávesy, spev) a Roman Lauko (bicie).

bad-karma-boy-palmy_cover-by-damian-pastircak

Bad Karma Boy skladajú priamočiare slovenské pesničky s osobitou atmosférou, vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých nájdete zvuky vibrafónu či omnichordu. Najbližšie môžete kapelu vidieť ako špeciálneho hosťa koncertu skupiny Para v košickej Tabačke (29.10.) a následne v bratislavskom KC Dunaj na párty Indietronica (4.11.).

Viac informácií o kapele nájdete na jej Facebook profile: https://www.facebook.com/BadKarmaBoy

Zdroj: Slnko Records