Bad Bitch Academy & 10 Minutes Left – Nové single Brøkken Glas

Brøkken Glas je mladá hard rocková kapela z Bratislavy, ktorá funguje od roku 2020. Posledné mesiace sú aktívni v štúdiu a pracujú na nových skladbách.

Nový singel Bad Bitch Academy (BBA) bol vydaný tesne pred Silvestrom a má úplne iný “vibe” ako predošlé pesničky od Brøkken Glas. Zatiaľ čo doteraz vydané pesničky od kapely majú tvrdé a ťažké riffy, BBA je veselý no parodický song na dnešnú dobu. BBA poukazuje na dnešné “instagramerky” a “influencerky” cez skvelé gitarové riffy a texty ako napríklad:

“from safety of your bedroom
in your parents’ house
just go on the internet
and become one of the stars”

Začiatkom decembra vyšiel song s názvom “10 Minutes Left”, v ktorom kapela kombinuje iné žánre ako doteraz a vytvára niečo nové. Pesnička obsahuje pekné ale temné gitarové vybrnkávačky až po ťažkopádny refrén s tvrdým distortion. V tomto songu texty poukazujú na tie najsilnejšie ľudské emócie, ako napríklad výčitky, smútok a depresie.

Brøkken Glas nahráva skladby rôznych žánrov a za minulý rok vydali 4 single s názvami Madhouse, Waitlist, 10 Minutes Left a Bad Bitch Academy. V roku 2022 plánujú vydávať ďalšie single a tentokrát dokonca aj so Slovenskými textami. Ak ta zaujala ich tvorba môžeš ich followovať na Instagrame a Youtube.

Brøkken Glas nájdeš na všektých streamovacích platformách, ako Spotify, Apple Music a pod.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbJLLymtSH4D2_7P_qv2K6Q
Instagram: https://www.instagram.com/brokkenglas/

Zdroj: TS