BA City Beats bude mať špičkový zvuk K1.

Hudobný festival BA City Beats, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna na Tyršovom nábreží v Bratislave, bude mať špičkový zvuk K1 od francúzskej spoločnosti L-Acoustics. Ide o systém, ktorý používajú tie najväčšie svetové mená na veľkých koncertoch na štadiónoch.

Zvolila si ho napríklad americká kapela Red Hot Chili Peppers na svojom I’m With You Tour. V ostatných rokoch ho využívali aj legendárne skupiny Metallica a Depeche Mode. Na festivale BA City Beats bude K1 v kombinácii s reproboxami KARA. “Chceli sme návštevníkom ponúknuť zvuk, ktorí využívajú tí najlepší,” uviedla Katarína Tomašeková, ktorá má na festivale na starosti produkciu.

Ďalšou novinkou je, že namiesto dvoch veľkokapacitných stanov bude na mestskom festivale napokon hlavný open-air stage a jeden stan, na ktorom bude druhé pódium. V prípade veľkého tepla si tak ľudia budú môcť užiť koncerty najväčších hviezd pod holým nebom a zažiť tak pravú festivalovú atmosféru.

Prvý ročník BA City Beats ozdobí nielen výborný zvuk, ale aj catering. Postará sa oň Red Monkey Group, ktorá má známu reštauráciu UFO a v Bratislave 11 rokov prevádzkovala reštauráciu Paparazzi. Socha pri tomto podniku sa stala jedným zo symbolov hlavného mesta, no tento rok z Laurinskej ulice zmizla. Opäť sa objaví až na BA City Beats, kde bude “dohliadať” na catering. Ľudia si na letnom podujatí budú môcť dať napríklad City Beats burger, grilované kuracie krídla, hot-dog s niekoľkými omáčkami, rôzne panini, hydinový kebab, šalát alebo čerstvé bobuľové ovocie. Čo sa týka nápojov, návštevníci budú mať k dispozícii čapovaný Heineken, Aperol spritz, ale i vína, sekt či domácu limonádu.

Komfort pre ľudí na tomto novom mestskom festivale ale špičkovým zvukom a kvalitným cateringom nekončí. Návštevníci budú môcť využiť aj Tuli vaky rozmiestnené po celom areáli a stolný futbal. K dispozícii bude aj merchendise stánok, v ktorom sa budú dať kúpiť predmety súvisiace s interpretmi a taktiež festivalové tričká. Tie sa budú predávať za ľudovú cenu 9 eur. Organizátori myslia aj na komáre, a preto sa budú dať na festivale kúpiť aj repelenty.

Nový mestský festival BA City Beats prinesie 20. a 21. júna do Bratislavy mená ako Wyclef Jean, Rudimental, Katy B, Aloe Blacc, Hadouken! alebo Everything Everything.  Na prvej edícii podujatia sa ukážu aj Stereo MCs (DJ set), The Orb, The Boxettes, Danko Jones, Terry Poison, Parachute Youth a Richard Dorfmeister & Rupert Huber present Tosca.

Na svoje si prídu aj milovníci džezu a latina, a to na vystúpeniach kubánskej speváčky a flautistky Glendy López a slovenského bubeníka Martina Valihoru s newyorskou speváčkou Vivian Sessoms. Z domácej scény sa na BA City Beats predstavia Polemic, Jana Kirschner, Tomáš Sloboda a Sounds Like This, L Plus, DJ Junior, DJ Oný a Vec s kapelou Zlokot.

Permanentky na podujatie sa naďalej predávajú v sieti Ticketportal za 39 eur, jednodňový lístok stojí 29 eur. Na mieste bude stáť lístok na dva dni i jednodňová vstupenka o 10 eur viac. Harmonogram festivalu je dostupný na oficiálnej stránke www.bacitybeats.sk/program. Prvé koncerty odštartujú o 16:00, hudba na Tyršovom nábreží doznie o polnoci. Následne sa dianie presunie do klubu LOFT! na Továrenskej ulici, kde sa bude hrať až do 04:00 ráno.

www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats

https://www.facebook.com/events/226722074133756/

Zdroj: BA City Beats / LOFT!