AYA venuje jednu skladbu z nového albumu členovi skupiny Pink Floyd!

Skupina AYA pracuje na novom albume s pracovným názvom „Siedmy deň“! Známi rockeri sú zavretí v štúdiu a finalizujú nahrávanie 11-tich piesní. Každá skladba z pripravovaného albumu absolvuje vyše 3300-kilometrovú cestu zo Žiliny cez Bratislavu do Londýna, kde sa mixuje a zasa naspäť! Na novom CD nájdu fanúšikovia nedávno zverejnenú skladbu „Čiary“. AYA-ci nahrali aj jednu anglickú pieseň, ktorú naspieval basgitarista skupiny AYA Michal Bukviš či skladbu na počesť Richarda Wrighta z legendárnej kapely Pink Floyd!

Sympatickí rockeri z AYA nahrávajú siedmy album, na ktorom sa okrem aktuálnych skladieb „O Tebe“ a „Čiary“ objaví deväť úplne nových piesní. Prevažnú časť hudby pripravovaného albumu žilinskej kapely AYA zložil gitarista Mário Tománek. Spevák a líder skupiny Boris Lettrich napísal texty slovenských skladieb.

„Zatiaľ máme iba pracovný názov „Siedmy deň“. Keďže je to naše siedme CD, prirovnali sme ho k siedmemu dňu v týždni teda k nedeli. Aj keď je nedeľa dňom oddychu, je aj sviatkom a pre nás je tvorba nového CD veľkým sviatkom. Vždy sa snažíme, aby nový album bol niečím iný, lepší, výnimočný. Melodická rocková pesnička je jednoducho v nás a je základom našej tvorby. Samozrejme sa nebránime vplyvom rôznych iných štýlov, ale vždy to bude AYA.“ Vysvetlil Boris Lettrich, spevák kapely AYA.

05

Na novom albume slovenskej rockovej stálice AYA, sa objaví aj jedna anglická pieseň. Jej text napísala kamarátka kapely Tina Jaroščiaková a naspieval ju basgitarista Michal Bukviš. Slovenskí rockeri dokonca venujú jednu skladbu z pripravovaného CD svojmu hudobnému idolu – legendárnej kapele Pink Floyd.

„Tento album bude iný v tom, že bude obsahovať jednu anglicky spievanú pesničku, ktorú naspieval náš basgitarista Michal. Jednu skladbu sme sa rozhodli venovať kapele Pink Floyd, ktorú vnímame ako absolútny originál. Chceme touto cestou vzdať hold zosnulému klávesákovi Richardovi Wrightovi, ktorého veľmi obdivujeme.“  Vysvetlil Mário Tománek, gitarista kapely AYA.

Rockeri z AYA teraz makajú, aby album stihli vydať začiatkom apríla. Každá skladba z pripravovaného CD absolvuje 3300-kilometrovú cestu zo Žiliny cez Bratislavu do Londýna a naspäť.

„Tentokrát sme zvolili trochu odlišný štýl práce. U nás v Žiline v štúdiu nahrávame všetok materiál, ktorý posúvame Marekovi Rakovickému do štúdia LVGNC na mixáž. Odtiaľ putujú pesničky na finálnu úpravu do Londýna. Keďže sme v januári boli s Borisom kvôli chrípke asi 10 dní úplne odstavení, snažíme sa to teraz dohnať a sľúbený termín vydania CD dodržať.“ Teší sa Mário Tománek, gitarista kapely AYA.

Kapela AYA hrá aktuálne v zložení: Mário Tománek – gitara, Boris Lettrich – spev, Michal Bukviš – basová gitara, Rado Pažej – bicie nástroje a Stano Vandlík – klávesy. Rockeri naposledy vydali album v roku 2011 k 20. výročiu existencie s názvom „AYA – 20 rokov v zayatí …to najlepšie + hostia“. Na albume spievajú Miko Hladký zo skupiny Gladiátor, Kuly z kapely Desmod, Zuzka Smatanová, Peter Cmorík, Vašo Patejdl zo skupiny Elán, Janko Kuric zo skupiny Vidiek, Mirka Partlová, Tomáš Bezdeda, Jaro Gažo z kapely Arzén a Michaella Papp. Bližšie informácie nájdete na www.aya-music.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jana Jarošová